Συγκίνηση: Σπάραξε η Έλενα Διαβάτη ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο Κ23 στην κωπηλασία

by Paraskevi Nakou
Συγκίνηση: Σπάραξε η Έλενα Διαβάτη ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο Κ23 στην κωπηλασία

Μια ακόμη χρυσή σελίδα έγραψε η ελληνική κωπηλασία στο διεθνές στερέωμα, με τη Μηλένα Κοντού και την Έλενα Διαβάτη να ανεβαίνουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23 που διεξάγεται στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και χαρίζοντας στη χώρα μία ακόμη μεγάλη διεθνή διάκριση.

Η στιγμή που ο Εθνικός Ύμνος «λύγισε» τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες

Η επιτυχία τους δεν περιορίστηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι εικόνες που ακολούθησαν την απονομή συγκίνησαν όσους παρακολούθησαν τη διοργάνωση, καθώς η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου αποδείχθηκε ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά. Η 19χρονη Έλενα Διαβάτη, εμφανώς συγκινημένη, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της καθώς έβλεπε την ελληνική σημαία να υψώνεται στην κορυφή και άκουγε τον Εθνικό Ύμνο να ακούγεται στο γερμανικό κωπηλατοδρόμιο. Το πρόσωπό της αποτύπωνε όλη την ένταση, την προσπάθεια και τις θυσίες που προηγήθηκαν μέχρι να φτάσει στην κορυφαία στιγμή της μέχρι σήμερα αθλητικής της πορείας.

Οι εικόνες από την απονομή έγιναν γρήγορα αντικείμενο σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με εκατοντάδες χρήστες να εκφράζουν τη συγκίνησή τους και να συγχαίρουν τις δύο αθλήτριες για την επιτυχία τους. Πολλοί στάθηκαν ιδιαίτερα στη συναισθηματική αντίδραση της νεαρής πρωταθλήτριας, χαρακτηρίζοντάς την αυθεντική και απόλυτα ανθρώπινη. Η επιτυχία αυτή αποτελεί το αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας. Η Έλενα Διαβάτη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την κωπηλασία σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ήταν μόλις έντεκα ετών. Από τα πρώτα της βήματα έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για το άθλημα, αφιερώνοντας αμέτρητες ώρες στις προπονήσεις και ακολουθώντας με συνέπεια το δύσκολο πρόγραμμα που απαιτεί ο πρωταθλητισμός.

Με καταγωγή από την Κέρκυρα, η νεαρή αθλήτρια συνέχισε την πορεία της εκπροσωπώντας τον σύλλογο Αργοναύτες Βόλου, εξελίσσοντας σταδιακά το ταλέντο της και αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες μέσα από τις συμμετοχές της σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Στο πλευρό της βρέθηκε η ιδιαίτερα έμπειρη Μηλένα Κοντού, μία αθλήτρια που έχει ήδη καθιερωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες εκπροσώπους της ελληνικής κωπηλασίας. Η παρουσία της αποτέλεσε σημαντικό πλεονέκτημα για το ελληνικό πλήρωμα, καθώς διαθέτει σημαντικές παραστάσεις από κορυφαίες διοργανώσεις και γνωρίζει όσο λίγες τον τρόπο διαχείρισης μεγάλων αγώνων.

Φρίκη στον Βόλο, μέσα στη θάλασσα – Το κορίτσι μπήκε να κολυμπήσει αλλά όλα μετατράπηκαν σε εφιάλτη

Από τις 26 Ιουλίου “έρχεται” για αυτά τα 3 ζώδια μεγάλη ανατροπή – Αποκαλύπτονται πράγματα

«Βόμβα» στη ΝΔ: Στο τραπέζι κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη; – Ποιοι βλέπουν αλλαγή σκυτάλης

Ανακαλούνται παρτίδες μολυσμένων αυγών με σαλμονέλα από πασίγνωστο σούπερ μάρκετ

Ελλάδα: Νέος συναγερμός σε νοσοκομείο – Νεαρά άτομα και πολλά παιδιά στα Επείγοντα – Έφαγαν συγκεκριμένο προϊόν

Προτεινόμενα