Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για τα κρούσματα σαλμονέλας από σοκολατένια αυγά Kinder Surprise

Συναγερμός: Παιδιά μολύνθηκαν από σαλμονέλα

Μοιραία ήταν για την εταιρεία σοκολάτας, τα προϊόντα που βγήκαν στην αγορά και μόλυναν μικρά παιδιά με σαλμονέλα με τα κρούσματα να αυξάνονται όλο και περισσότερο, ύστερα από κατανάλωσης σοκολάτας Kinder Surprise.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ευρωπαϊκές αρχές για «τον αυξανόμενο αριθμό» περιστατικών σαλμονέλας που σχετίζονται με σοκολατένια αυγά Kinder Surprise.

Σε ανακοίνωση του το ECDC σημειώνει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα που ανακλήθηκαν και στην Ελλάδα με απόφαση του ΕΦΕΤ «αποτελούν την πιθανότερη πηγή» της συγκεκριμένης «έκρηξης» της σαλμονέλας.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 134 κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά -τα περισσότερα ηλικίας κάτω των 10 ετών- όπως ανακοίνωσε το ECDC.

Σε συναγερμό και η Βρετανία μετά τα κρούσματα σαλμονέλας

Το πρώτο κρούσμα σαλμονέλας εντοπίστηκε στη Βρετανία τον περασμένο Ιανουάριο όταν άρχισε η πώληση των συγκεκριμένων σοκολατένιων αυγών ενόψει Πάσχα.
Όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές η ιταλική εταιρεία Ferrero άρχισε να ανακαλεί συγκεκριμένες παρτίδες που παρήχθησαν στο Βέλγιο λόγω ενδεχόμενης σύνδεσής τους με αναφερόμενα κρούσματα σαλμονέλας.

Ποιες άλλες χώρες βρίσκονται σε συναγερμό

Τα ύποπτα σοκολατένια αυγά έχουν ανακληθεί ως «προληπτικό μέτρο» και σε άλλες χώρες ανάμεσα στις οποίες το Λουξεμβούργο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιρλανδία με την παραγωγό εταιρεία, πάντως, να υποστηρίζει ότι σε κανένα από τα προϊόντα της δεν έχει υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για σαλμονέλα.

Το ECDC από την πλευρά του σημειώνει ότι η επιδημία χαρακτηρίζεται από «έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό παιδιών που έχουν οδηγηθεί στα νοσοκομεία».

Υπενθυμίζεται ότι τα τυπικά συμπτώματα της σαλμονέλας περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι ενώ στα πιο σοβαρά περιστατικά οι ασθενείς μπορεί να οδηγηθούν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Related posts

Όλοι θα την πατήσουν: Με τον νέο ΚΟΚ «τρως» 200 ευρώ πρόστιμο αν λείπει αυτό το χαρτί από το αυτοκίνητο

Νεκροί και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες: Το ένα πτώμα βρέθηκε σε οικόπεδο και το άλλο στη θάλασσα – Θρηνούν 2 οικογένειες

Ξέσπασε η 37χρονη σύζυγος του Απόστολου Λύτρα – Μίλησε σε βραδινό δελτίο και αποκάλυψε την κατάσταση της