Συναγερμός στο Ισραήλ: Περίπου οι μισοί που μολύνθηκαν με τη μετάλλαξη Δέλτα ήταν εμβολιασμένοι!

Μετάλλαξη Δέλτα: Το εμβόλιο δεν προστατεύει πλήρως

Μετάλλαξη Δέλτα: Η κυβέρνηση επαναφέρει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Όπως και άλλα μέτρα για τον περιορισμό του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους

Περίπου οι μισοί ενήλικες που μολύνθηκαν από τη μετάλλαξη «Δέλτα» της νόσου Covid-19 στο Ισραήλ, είχαν εμβολιαστεί πλήρως με το ενέσιμο σκεύασμα των Pfizer/ΒionTech. Ωθώντας την κυβέρνηση να επαναφέρει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Καθώς και άλλα μέτρα για τον περιορισμό του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία έρευνας Ισραηλινών αξιωματούχων υγείας, περίπου το 90% των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού πιθανότατα προκλήθηκαν από τη μετάλλαξη «Δέλτα». Αυτό επισημαίνει ο Run Balizer. Ο οποίος ηγείται μιας ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής για τη νόσο Covid-19. Γράφει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal».

Τα παιδιά, ηλικίας κάτω των 16 ετών- τα περισσότερα δεν έχουν εμβολιαστεί. Αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% από αυτά που έχουν νοσήσει από τη ινδική μετάλλαξη, προσθέτει ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ επέκτεινε αυτή την εβδομάδα την εκστρατεία εμβολιασμού της. Ώστε να συμπεριλάβει και τους 12 έως 15 ετών. Μετά από ένα άλμα στα κρούσματα μεταξύ των μαθητών σε μια πόλη στο κεντρικό Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο Ισραήλ, τη χώρα που ηγήθηκε του εμβολιαστικού προγράμματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Περίπου το 65% του πληθυσμού – πάνω από το 80% των Ισραηλινών ηλικίας άνω των 16 ετών – έχουν λάβει και τις δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BionTech.

Πάνω από το 40% των εμβολιασμένων, κόλλησαν την μετάλλαξη

Ωστόσο, η μετάλλαξη «Δέλτα» οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων. Με περισσότερα από 100 άτομα σε καθημερινή βάση να βρίσκονται θετικά στον κορωνοιό επί έξι συνεχόμενες ημέρες.

Αυτή η παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι πολύ μεταδοτική. Έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται απειλητικά και στην Αυστραλία. Εκεί μόνο το 4,7%ό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. Αν και πάνω από το 27% έχει λάβει την πρώτη δόση.

Η παραλλαγή «Δέλτα» κατάφερε να παρεισφρήσει στο Ισραήλ μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της .Με τους Ισραηλινοί ταξιδιώτες να επιστρέφουν από χώρες που ανήκουν στην «κόκκινη λίστα» όπως Ινδία, Ρωσία και Βραζιλία.

Αυτοί ήταν απαγορευμένοι προορισμοί. Τα στοιχεία του αεροδρομίου δείχνουν ότι 4.874 Ισραηλινοί επέστρεψαν από τη Μόσχα τον περασμένο μήνα, με 31 από αυτούς να είναι θετικοί στον κορωνοιό.

«Αποδεικνύεται ότι η απαγόρευση πτήσεων προς αυτές τις χώρες, την οποία αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είχε εφαρμοστεί αποτελεσματικά», δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ανώτερος αξιωματούχος δημόσιας υγείας του Ισραήλ, δήλωσε ότι, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοιού δεν είναι υψηλός .Ειδικά σε σύγκριση με προηγούμενα στοιχεία στο Ισραήλ και την Ευρώπη. Η τάση είναι ανησυχητική.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι, πάνω από το 40% των ενηλίκων που βρέθηκαν θετικοί την περασμένη εβδομάδα στη μετάλλαξη «Δέλτα», είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

«Είναι κυρίως ασυμπτωματικοί ή νοσούν πολύ ήπια. Δεν χρειάζονται θεραπεία στο νοσοκομείο – μέχρι τώρα – έτσι το εμβόλιο κάνει τη δουλειά του. Αλλά βλέπουμε ότι είναι σε θέση να μεταδώσουν τη νόσο», όπως προσθέτει.

Related posts

Πειραιάς: Φωτιά σε υπαίθριο χώρο του ΟΛΠ – Ακούστηκαν εκρήξεις

Κακά μαντάτα για το μέλλον της Ελλάδας – «Έρχεται μεγάλη καταστροφή»

Πέφτει η τιμή του ρεύματος