Σύψας αποκάλυψη: Έτσι θα γίνει το lockdown στην Αθήνα – Όλες οι λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουμε

by Αντώνης Βαλμάς

Σύψας αποκάλυψη: Λεπτομέρειες για το πιθανό lockdown της Αθήνας

Σύψας αποκάλυψη: Η Αττική βρίσκεται στο πορτοκαλί χρώμα επικινδυνότητας και είναι ένα βήμα πριν βρεθεί στο κόκκινο, δηλαδή σε ένα νέο lockdown, όπως προειδοποίησε και ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Όπως τόνισε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (22/09) στον ΣΚΑΪ, είμαστε ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση.»

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση».

Για τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι δεν ανησυχεί γιατί από τα 453 τα 184 είναι γνωστή συρροή από μετανάστες.

«Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να περιοριστεί η διασπορά του ιού ακόμα και lockdown.

Στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. «Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες».

Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία.

Σύψας αποκάλυψη: Έτσι θα γίνει το lockdown στην Αθήνα

Τόνισε, δε, ότι «μπορεί να γείρουμε προς την πλευρά του κόκκινου ανά πάσα στιγμή».

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όπως τόνισε ο κ. Σύψας, είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών.

«Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα», είπε.

«Αλίμονο αν με την κατάσταση αυτή μπούμε Οκτώβρη-Νοέμβρη», συμπλήρωσε.Επίσης, μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας επιστρέφουν και τα SMS στο 13033.

Τέλος , είπε ότι μέχρι ο δείκτης (R) μεταδοτικότητας στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

Ανάμεσα στα επιπλέον μέτρα που εξετάζονται σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Σύψα είναι:

  • κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, κλείσιμο της εστίασης, κλείσιμο των σχολείων
  • απαγόρευση μετακινήσεων ειδικά των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων για να μην έχουμε διασπορά ιδίως στο κέντρο της Αθήνας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo