Σύψας: «Οι εικόνες της Ερμού μας δείχνουν συνωστισμό – Θα γίνουμε Λονδίνο»

by i-diakopes.gr

Σύψας: Ο καθηγητής είναι ιδιαίτερα ανήσυχος μετά τις εικόνες κοσμοσυρροής και συνωστισμού στην Ερμού

Σύψας: Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πλήθος κόσμου γέμισε την Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. Καθώς έχουν ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα και υπάρχουν οι χειμερινές εκπτώσεις, η αγοραστική κίνηση έχει ανέβει. Φυσικά και ο κόσμος μπορεί να βγει έξω και να κάνει τις αγορές του, ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας. Στην περίπτωση της Ερμού το Σαββατοκύριακο, δε συνέβη κάτι τέτοιο. Ο κόσμος ήταν πολύς και φυσικά οι αποστάσεις δεν τηρούνταν.

Με αφορμή αυτές τις εικόνες ο καθηγητής Σύψας προειδοποιεί «Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες. Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή. Είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrods και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό».

Σύψας: Προειδοποιεί για τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού

Εκτός από τον καθηγητή Σύψα, ιδιαίτερα ανήσυχη είναι και η Ματίνα Παγώνη

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη σχολίασε για τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού «Είναι σαν να μην έχουμε μπλουζάκια. Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αυξήσουμε τα τεστ. Τα τεστ της Κυριακής ήταν πολύ λίγα».

Ακόμα πρόσθεσε «Το Σαββατοκύριακο ήταν ένα μάθημα να είμαστε όλοι προσεχτικοί. Ο κόσμος δεν φταίει, δεν έχει το 100% της ευθύνης. Από εδώ και πέρα δυσκολεύουν οι καταστάσεις. Δεν θέλω να δω ξανά κλειστά μαγαζιά. Αν συνεχιστεί έτσι, εμείς, σαν σύστημα υγείας, δεν θα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα».


Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα