Τα Ιωάννινα «γκρέμισαν τα τείχη» για τον χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο

Στέφανος Ντούσκος: Μεγάλη υποδοχή στα Ιωάννινα για το χρυσό Ολυμπιονίκη

Στέφανος Ντούσκος: Εικόνες που πραγματικά είχαμε καιρό να δούμε, εκτυλίχθησαν εχθές στην πόλη των Ιωαννίνων. Με την ηρωική επιστροφή του Στέφανου Ντούσκου από το Τόκιο.

Προς τιμήν του Ολυμπιονίκη πλέον, Στέφανου, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, σε κάθε αθλητή που κατάφερνε να φτάσει στην περιοχή, κατά την επιστροφή του στην πόλη του, ‘’γκρέμιζαν τα τείχη’’. Υποδεχόμενοι τον ήρωα με έθιμα και παραδόσεις, όπως το στεφάνι κότινου. Έτσι και εχθές, με μεγάλες τιμές υποδέχτηκαν τα Ιωάννινα, τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη τους, Στέφανο Ντούσκο.

Ο Έλληνας κωπηλάτης, που θριάμβευσε στο Τόκιο στο σκιφ Ανδρών, έφτασε στο Πανειπηρωτικό Στάδιο στις 19:30. Όπου τον υποδέχτηκαν αθλητές και η διοίκηση του ΝΟΙ.

Στη συνέχεια, με στρατιωτικό τζιπ και με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασε στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ, όπως και πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος της πόλης έστεψε με κότινο από κλαδί ελιάς τον Ολυμπιονίκη, ενώ ο περιφερειάρχης του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.

Από την πλευρά του, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναφώνησε συγκινημένος «Ζήτω τα Ιωάννινα, ζήτω η Ελλάδα».

Βίντεο από την άφιξη του Στέφανου Ντούσκου στα Γιάννενα

Related posts

Σοκ στον ΗΣΑΠ, κóπnκε στα 2: Άνδρας πńδnξε στις γραμμές του τρένου και σκοτwθnκε, έκλεινε τα μάτια του ο κόσμος

Κλαίει η Ελλάδα: Νεκρoς 17χρονος στη Σκιάθο

Κλειστά σχολεία για δύο μέρες