Τα ψέματα τελείωσαν: Ο πραγματικός αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων που νοσηλεύονται στην Ελλάδα

Πλήρως εμβολιασμένοι: Αυτός είναι ο πραγματικός αριθμός που νοσηλεύονται στην Ελλάδα

Πλήρως εμβολιασμένοι: Πόσοι από τους εμβολιασμένους νοσηλεύονται στην Ελλάδα

Πλήρως εμβολιασμένοι: Το αφήγημα των αντιμεβολιαστών και ο λόγος που διαδηλώνουν κατά του εμβολίου του κορωνοϊού είναι, διότι θεωρούν πως το εμβόλιο δεν τους προστατεύει. Επίσης, τονίζουν ότι κάνοντας το εμβόλιο έχουν τις ίδιες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Πρόκειται ασφαλώς για τεράστιο ψέμα. Αποδεικνύεται από τα νούμερα που λένε πάντα την αλήθεια. Στην Ελλάδα λοιπόν το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το 96%. Μόλις 4% είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων που βρίσκονται στο νοσοκομείο και το ποσοστό αυτό αφορά είτε σε ανθρώπους που έκαναν μόνο τη μία δόση, είτε σε άτομα με χρόνια προβλήματα και υποκείμενα νοσήματα, που ως γνωστόν δεν καλύπτονται 100% από το εμβόλιο.

Πλήρως εμβολιασμένοι: Αυτός είναι ο πραγματικός αριθμός που νοσηλεύονται στην Ελλάδα

Αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δεν νοσηλεύονται

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που είχαν ανάγκη νοσηλείας είναι κάτω του 0,5%. Καταρρίπτεται έτσι ο μύθος και γίνεται κατανοητό και στους πιο φανατικούς πολέμιους των εμβολίων, ότι αυτά σώζουν ζωές. Βέβαια, με την προέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, η πιθανότητα να νοσήσει ένας εμβολιασμένος έχει αυξηθεί. Είναι σχεδόν βέβαιο όμως, ότι θα το περάσει σαν απλό κρύωμα και δεν θα κινδυνέψει η ζωή του, ούτε θα χρειαστεί να μπει σε νοσοκομείο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα