Ταυτοποιήθηκε η σορός της «Δήμητρας» της Λέσβου: Δυστυχώς αποκαλύπτεται πως είχε τον πιο τραγικό θάνατο

Ταυτοποιήθηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου: Είχε πέσει θύμα θανατηφόρου τροχαίου και είχε εγκαταλειφθεί

Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου – Είχε πέσει θύμα θανατηφόρου τροχαίου και είχε εγκαταλειφθεί

Δήμητρα της Λέσβου: Πρόκειται για τον Δημήτρη Καλογιάννη, τον 64 διεμφυλικό άνδρα από τη Λέσβο. Εκείνον που στις 9 Απριλίου είχε πέσει θύμα τροχαίου στο Παλαιό Φάληρο και είχε εγκαταλειφθεί. Ο Δημήτρης ενταφιάσθηκε ως αγνώστου ταυτότητας και ενώ όλο αυτό το διάστημα, υπήρχαν υποψίες, ότι η σωρός ανήκε στην άτυχη Δήμητρα της Λέσβου, το γεγονός επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 64χρονου διεμφυλικού άνδρα που ήταν γνωστός ως η «Δήμητρα της Σκάλας Συκαμιάς» ενημερώθηκε λίγο μετά τις 20:30, από το Τμήμα Καλλονής ότι ο δακτυλοσκοπικός έλεγχος έδειξε ότι θύμα του τροχαίου, ήταν ο Δημήτρης Καλογιάννης. Η οικογένεια, έχει αναθέσει την υπόθεση στη δικηγόρο κυρία Λίλα Ραγκούση, ενώ ως τεχνικός σύμβουλος έχει οριστεί ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης.

Τα λόγια της δικηγόρου της οικογένειας του, Λίλας Ραγκούση

«Δυστυχώς γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την αναζήτηση του Δημήτρη Καλογιάννη. Μετά την ενημέρωση της οικογένειας από το ΑΤ Μυτιλήνης, ότι η σορός του θύματος του τροχαίου από 9.4 ταυτοποιήθηκε με αποτυπώματα και είναι ο Δημήτρης Καλογιάννης, η οικογένεια είναι συντετριμμένη και επιθυμεί να τιμήσει τον νεκρό της και να πενθήσει για την απώλεια της. Από εδώ και πέρα ξεκινάει ένας αγώνας για την ανάδειξη των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών, ώστε να μην υπάρξει ξανά άλλος “Δημήτρης”. Έχω καθήκον ως υπερασπίστρια, σε συνεργασία με τον κ. Τσαντίρη, τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και τον κ. Κουρούκλη από το Silver Alert, να φωτίσουμε κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής» (φωτο αριστερά).

Το χρονικό της υπόθεσης

Η «Δήμητρα» είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου, με τους συγγενείς και φίλους της να την ψάχνουν αγωνιωδώς χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν κάτι. Στις 26 Μαΐου η γραμμή ζωής silver alert ενεργοποίησε το κοινωνικό συναγερμό. Μάλιστα έγιναν 3.752 τηλεφωνικές κλήσεις στον οργανισμό, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Πριν την εξαφάνιση είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για μικρό χρονικό διάστημα. Η πορεία της υγείας της βελτιώθηκε προσωρινά και για το λόγο αυτό πήρε εξιτήριο. Στην συνέχεια όμως, μεταφέρθηκε στο Δρομοκαίτειο. Εκεί, αφού παρέμεινε για δέκα ημέρες και στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη της.

Στις 9 Απριλίου φαίνεται ότι έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στο Δέλτα Φαλήρου, τρεις μόλις μέρες μετά την εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμο Κουρούκλη, οι αρχές ανέμεναν τα αποτέλεσμα του DNA προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε εγκαταλειφθεί σε τροχαίο.

«Λέμε ότι μπορεί να είναι ο Δημήτρης από τις 26 Μαΐου 2021, ημέρα της ενεργοποίησης του κοινωνικού συναγερμού μέχρι σήμερα δεχθήκαμε 3.742 κλήσεις, αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν»

Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η «Δήμητρα» της Λέσβου - Είχε πέσει θύμα θανατηφόρου τροχαίου και είχε εγκαταλειφθεί

Δήμητρα της Λέσβου: Τα λόγια του αδελφού της

Στο μεταξύ το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο αδερφός της «Δήμητρας» της Λέσβου αναγνώρισε τη σορό. Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος έγραψε στο Facebook: «Το νεκρό από τη σύγκρουση και εγκατάλειψη στο δρόμο σώμα, αναγνωρίστηκε από τον αδελφό της. Ο αδελφός της αναγνώρισε νεκρό, το σώμα που δεν αναγνώρισε ποτέ ζωντανό. Δημήτρη την έλεγαν, έκαναν μια ζωή λάθος το φύλο. Όλα έγιναν για να αναγνωριστεί το φύλο, μόνο όταν το σώμα παρέδωσε… RIP Δημητράκη».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα