Τάσεις στα ταξίδια: Ποιες αναμένονται να είναι οι τάσεις στα ταξίδια σύμφωνα με ταξιδιωτική εταιρία

Τάσεις στα ταξίδια: Τι πρόκειται να γίνει με τον τουρισμό και τα ταξίδια στην μετά-covid εποχή

Τάσεις στα ταξίδια: Ο τουριστικός κλάδος ήταν ένας από τους κλάδους που αναμφίβολα δέχτηκαν τεράστιο πλήγμα από τον κορονοϊό. Ο κόσμος πια δεν ταξιδεύει όπως κάποτε, ενώ το κλείσιμο των συνόρων για μεγάλο διάστημα, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις αεροπορικές εταιρίες. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρίας Amadeus, η νοοτροπία των ταξιδιωτών έχει αλλάξει για τα καλά.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 8.500 άτομα και συγκεντρώθηκαν οι προτιμήσεις και οι προσδοκίες των ταξιδιωτών για τα μελλοντικά ταξίδια.

Τάσεις στα ταξίδια: Ποιες είναι οι προσδοκίες των ταξιδιωτών

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις τάσεις στα ταξίδια μόλις τελειώσει ο κορονοϊός

Ευτυχώς, οι ταξιδιώτες φαίνεται πως εξακολουθούν να έχουν τη διάθεση να ταξιδέψουν. Μάλιστα 3 στους 4 δήλωσαν ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν στους πρώτους τρεις μήνες από το πέρας της πανδημίας. Η μεγαλύτερη πρόκληση σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, φαίνεται πως αφορά στο πότε και στο που μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια. Από την άλλη, σχεδόν το 82% των ερωτηθέντων στη Μέση Ανατολή δηλώνουν ότι θα εξετάσουν τα διεθνή ταξίδια μόλις αρθούν οι περιορισμοί. Ωστόσο μόνο το 55% δηλώνουν ότι αναμένουν να έχουν τον ίδιο ή περισσότερο προϋπολογισμό για ταξίδια αναψυχής όπως και πριν.

Όσο για τις λεπτομέρειες, αυτές μάλλον θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τους ταξιδιώτες. Σχεδόν το 84% των ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν στη Μέση Ανατολή δηλώνουν ότι οι πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης COVID-19 είναι «πολύ σημαντικές» για να γνωρίζουν εκ των προτέρων πριν κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο. Ακόμα, ένα ποσοστό 75% αναφέρει το ίδιο για τα αεροπορικά ταξίδια. Η τιμή συνεχίζει να παίζει ρόλο στη λήψη αποφάσεων.

Τάσεις στα ταξίδια: Ποιες είναι οι προσδοκίες των ταξιδιωτών

Οι ταξιδιώτες θεωρούν σημαντική την ασφάλιση στα ταξίδια ενώ επανέρχονται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε νέους και ηλικιωμένους. Τουλάχιστον το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αναζητούν ταξιδιωτική ασφάλιση σε σύγκριση με την προ-κορονοϊού εποχή.

Συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων παγκοσμίως βλέπουν την ασφάλιση ως αναγκαιότητα όταν ταξιδεύουν διεθνώς.

Τέλος, το 70% όλων των ερωτηθέντων ήταν ανοιχτοί σε προσαρμοσμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες, είτε συμβουλεύονταν από ταξιδιωτικούς πράκτορες είτε σχεδίασαν οι ίδιοι.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα