Τάσεις στα ταξίδια: Ποιες αναμένονται να είναι οι τάσεις στα ταξίδια σύμφωνα με ταξιδιωτική εταιρία

Τάσεις στα ταξίδια: Τι πρόκειται να γίνει με τον τουρισμό και τα ταξίδια στην μετά-covid εποχή

Τάσεις στα ταξίδια: Ο τουριστικός κλάδος ήταν ένας από τους κλάδους που αναμφίβολα δέχτηκαν τεράστιο πλήγμα από τον κορονοϊό. Ο κόσμος πια δεν ταξιδεύει όπως κάποτε, ενώ το κλείσιμο των συνόρων για μεγάλο διάστημα, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις αεροπορικές εταιρίες. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρίας Amadeus, η νοοτροπία των ταξιδιωτών έχει αλλάξει για τα καλά.

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 8.500 άτομα και συγκεντρώθηκαν οι προτιμήσεις και οι προσδοκίες των ταξιδιωτών για τα μελλοντικά ταξίδια.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις τάσεις στα ταξίδια μόλις τελειώσει ο κορονοϊός

Ευτυχώς, οι ταξιδιώτες φαίνεται πως εξακολουθούν να έχουν τη διάθεση να ταξιδέψουν. Μάλιστα 3 στους 4 δήλωσαν ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν στους πρώτους τρεις μήνες από το πέρας της πανδημίας. Η μεγαλύτερη πρόκληση σύμφωνα με τους ταξιδιώτες, φαίνεται πως αφορά στο πότε και στο που μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια. Από την άλλη, σχεδόν το 82% των ερωτηθέντων στη Μέση Ανατολή δηλώνουν ότι θα εξετάσουν τα διεθνή ταξίδια μόλις αρθούν οι περιορισμοί. Ωστόσο μόνο το 55% δηλώνουν ότι αναμένουν να έχουν τον ίδιο ή περισσότερο προϋπολογισμό για ταξίδια αναψυχής όπως και πριν.

Όσο για τις λεπτομέρειες, αυτές μάλλον θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τους ταξιδιώτες. Σχεδόν το 84% των ταξιδιωτών που ρωτήθηκαν στη Μέση Ανατολή δηλώνουν ότι οι πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης COVID-19 είναι «πολύ σημαντικές» για να γνωρίζουν εκ των προτέρων πριν κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο. Ακόμα, ένα ποσοστό 75% αναφέρει το ίδιο για τα αεροπορικά ταξίδια. Η τιμή συνεχίζει να παίζει ρόλο στη λήψη αποφάσεων.

Οι ταξιδιώτες θεωρούν σημαντική την ασφάλιση στα ταξίδια ενώ επανέρχονται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε νέους και ηλικιωμένους. Τουλάχιστον το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αναζητούν ταξιδιωτική ασφάλιση σε σύγκριση με την προ-κορονοϊού εποχή.

Συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων παγκοσμίως βλέπουν την ασφάλιση ως αναγκαιότητα όταν ταξιδεύουν διεθνώς.

Τέλος, το 70% όλων των ερωτηθέντων ήταν ανοιχτοί σε προσαρμοσμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες, είτε συμβουλεύονταν από ταξιδιωτικούς πράκτορες είτε σχεδίασαν οι ίδιοι.

Related posts

Φωτιά τώρα μέσα σε τούνελ – Πανıκός στην εθνική οδό

«Όπου Γιώργος και μάλαμα»: 9 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το όνομα Γιώργος

Φωτιά τώρα στο Ναύπλιο