Τάσεις στα ταξίδια: Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί – Αυτές είναι οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών

Τάσεις στα ταξίδια: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το 2021

Τάσεις στα ταξίδια: Έρευνα σχετικά με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές το 2021 έγινε από την Discova. Πρόκειται για μία εταιρεία με ταξιδιωτικό περιεχόμενο που συνέλεξε πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για το 2021.

Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ασία και άλλες περιοχές. Συνολικά 200 ήταν τα άτομα που έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Ο κορυφαίος προορισμός για το 2021, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το Μεξικό. Η χώρα επιλέχθηκε από το 51% των συμμετεχόντων ως ο προορισμός που θα ταξίδευαν το 2021 εάν είχαν τη δυνατότητα. Το Μεξικό αναδείχθηκε ως κορυφαία επιλογή κυρίως για άτομα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για άτομα από την Ασία, η Ταϊλάνδη ήταν ο κορυφαίος προορισμός με ποσοστό 39%. Ενώ, ακολουθεί η Ιαπωνία με 24%.

Το 76% των συμμετεχόντων θα προτιμήσουν ιδιωτικά ταξίδια, ενώ ένα 57% τις περιπέτεις στη φύση. Ακόμα, ένα 45% θα προτιμήσει ταξίδια με έντονες εμπειρίες.

Τάσεις στα ταξίδια: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2021

Εκτός των τάσεων στα ταξίδια, αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να ταξιδέψει κανείς το 2021

Καθώς τα ταξίδια είναι ακόμα «απαγορευμένα» λόγω κορονοϊού, όταν πια οι συνθήκες τα επιτρέψουν, οι ταξιδιώτες έχουν ορισμένες προϋποθέσεις κατά νου που θα πρέπει να πληρούνται. Το 70% θεωρεί ύψιστης σημασίας τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Επίσης το 55% θεωρεί σημαντική την ύπαρξη καραντίνας στον προορισμό επιλογής του. Ενώ το 53% θεωρεί σημαντικά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και το άνοιγμα των συνόρων.

Τέλος, αυτά που αναμένουν οι ταξιδιώτες με την επανεκκίνηση των ταξιδιών είναι α) ευέλικτοι όροι κράτησης, β) σταθερές τιμές και γ) πληροφορίες για τον εκάστοτε προορισμό.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα