Τέμπη: Χαμός τώρα στην Θεσσαλονίκη, ΜΑΤ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους – Πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης μετά το συλλαλητήριο

by Ioanna Themistocleous
Τέμπη: Χαμός τώρα στην Θεσσαλονίκη, ΜΑΤ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους – Πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης μετά το συλλαλητήριο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τη μεγάλη πορεία μνήμης για τα Τέμπη, με την οδό Αγίου Δημητρίου να τυλίγεται στις φλόγες.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αμαυρώνοντας τη μαζική και ειρηνική πορεία που πραγματοποιήθηκε για τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία στα Τέμπη. Η πόλη, που θρήνησε πολλά θύματα στο μοιραίο δυστύχημα, «βούλιαξε» από διαδηλωτές, όμως η κατάσταση εκτραχύνθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης.

Η εστία της έντασης εντοπίστηκε έξω από το κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ). Η οδός Αγίου Δημητρίου μετατράπηκε γρήγορα σε πεδίο μάχης, καθώς ομάδες ατόμων επιτέθηκαν με ρίψεις μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική, με τις οδομαχίες να συνεχίζονται στα γύρω στενά.

Παράλληλα, καταγράφηκε σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και εκπροσώπους του Τύπου. Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι επιχείρησαν να καταγράψουν την προσαγωγή ενός διαδηλωτή. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου και τη βίαιη μεταχείριση των φωτορεπόρτερ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η σημερινή επέτειος, που ξεκίνησε με κλίμα οδύνης και αιτήματα για δικαιοσύνη, ολοκληρώνεται με μια έκρυθμη κατάσταση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αποτυπώνοντας την έντονη κοινωνική πόλωση και την οργή που παραμένει ζωντανή χίλιες ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η 10χρονη κόρη μου κάθε μέρα, μόλις επέστρεφε από το σχολείο, κλειδωνόταν αμέσως στο μπάνιο και με διαβεβαίωνε ότι απλώς αγαπά την καθαριότητα. Όμως μια μέρα, καθαρίζοντας την αποχέτευση, βρήκα εκεί κάτι παράξενο και με τρόμο κατάλαβα ότι όλο αυτό το διάστημα η κόρη μου μου έκρυβε κάτι

Έκτακτη ενίσχυση για το Πάσχα έως 250 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί – Ποιες οι κατηγορίες δικαιούχων

Μία Νύχτα Μόνο: «Τόσο καιρό μου έπαιζες το πιο βρώμικο θέατρο» – Ο Οδυσσέας ξεφτιλίζει τον Σταύρο

Οι 3 κίνδυνοι για την Ελλάδα: Οι επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν που μόλις ξεκίνησε

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ – ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ

Προτεινόμενα