Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή η πρώτη ποινή για τον 23χρονο δολοφόνο του Άλκη

by Newsroom i-diakopes.gr
Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή η πρώτη ποινή για τον 23χρονο δολοφόνο του Άλκη

Η πρώτη ποινή για τον 23χρονο δολοφόνο του Άλκη

Πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της δεύτερης δικογραφίας σε βάρος του 23χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του Άλκη. Η εκδίκαση της δικογραφίας βασίστηκε στα ευρήματα που βρέθηκαν στον σύνδεσμο φιλάθλων, στην Θεσσαλονίκη.

Στον συγκεκριμένο χώρο (που βρίσκεται σε ημιώροφο πολυκατοικίας και ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν – μεταξύ άλλων – αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το GRTimes, επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του, εκτός απ’ αυτή που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο και τους δύο φίλους του.

Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή η πρώτη ποινή για τον 23χρονο δολοφόνο του Άλκη

Η πρώτη ποινή για τον δολοφόνο του Άλκη, τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή

«Είχα κλειδιά, ήταν μια μέρα στο χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στο χώρο ούτε ποιοι έχουν κλειδιά» είπε ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Το δικαστήριο αποφασισε η έφεση του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 έτη και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Για τον 23χρονο εκκρεμεί η απολογία του στον Ανακριτή για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Θεοδ. Γαζή. Ο εισαγγελέας – νωρίτερα – απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ.

Προτεινόμενα