Θάνος Πλεύρης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Θα καταργηθεί από τον Απρίλιο έως το καλοκαίρι»

by Τόνια Τζαφέρη

Θάνος Πλεύρης: Τι ανακοίνωσε για την άρση μέτρων

Νέα δεδομένα έχουμε για την πανδημία και κυρίως για την αναστολή των μέτρων που μέχρι τώρα ίσχυαν, όπως για παράδειγμα το πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 και το πιστοποιητικό εμβολιασμού που αναμένεται να ανασταλεί.

Όσο για το θέμα της 4ης δόσης του εμβολίου θα ξεκαθαρίσει μέσα στον Απρίλιο

Θάνος Πλεύρης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Θα καταργηθεί από τον Απρίλιο έως το καλοκαίρι»

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε διευκρινίσεις σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την κατάργηση των προστίμων για τους ανεμβολίαστους.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, είπε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα καταργηθεί. Σε πρώτη φάση, όπως είπε, αυτό που μελετάται είναι να καταργηθεί για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και το καλοκαίρι, για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι αναστέλλονται από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου. Μετά όμως θα επανεξεταστούν.

Όσον αφορά στα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι αναστέλλονται από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου. Μετά όμως θα επανεξεταστούν.

«Όλα τα μέτρα για την πανδημία που θα ανασταλούν έως το καλοκαίρι, στο σύνολό τους θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων, μιλάμε για αναστολή με βάση την επιδημιολογική εικόνα και του καλοκαιριού», τόνισε ο υπουργός Υγείας. Πρόσθεσε δε ότι τον Σεπτέμβριο υπάρχει φόβος σύμφωνα και με τον ΠΟΥ ο κορωνοϊός να επιστρέψει δυναμικά.

Θάνος Πλεύρης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Θα καταργηθεί από τον Απρίλιο έως το καλοκαίρι»

Σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα, είπε ότι τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες, εντός και εκτός ΜΕΘ. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει το γεγονός ότι το 85% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι και το 90% των άνω των 60.

Περισσότερες δηλώσεις από τον Θάνο Πλεύρη

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι μαθητές θα υποχρεούνται στη διενέργεια μόνο ενός self test την εβδομάδα από την 1η Απριλίου και μετά, ενώ τόνισε πως το θέμα της 4ης δόσης του εμβολίου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Απρίλιο.

Οι υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν εκτός ΕΣΥ έως και τις 31/12. Μετά το ζήτημα τους θα επανεξεταστεί ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η πανδημία. Σύμφωνα με τον υπουργό από τους 7.000 υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή αρχικά, αυτή τη στιγμή παραμένουν ανεμβολίαστοι οι περίπου 3.500, αλλά υπάρχουν και πολλοί που επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσοι εμβολιάστηκαν.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo