Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, να “κλειστούν” οι ανεμβολίαστοι»

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Οι νέες δηλώσεις για την τωρινή κατάσταση της πανδημίας

Ο γνωστός πνευμονολόγος, τόσο για τις δηλώσεις του, όσο και για τα σκηνικά που έχει εμπλακεί… επέστρεψε και πάλι στους τηλεοπτικούς δείκτες προκειμένου να μιλήσει για την κατάσταση πανδημίας αλλά και το τι θα ήταν καλό να γίνει με το άνοιγμα των σχολείων η όχι.

Αρνητικός στο να δοθεί παράταση στο άνοιγμα των σχολείων παρουσιάστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, παρά το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι του προτείνουν παράταση για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι «100% πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία 10 Ιανουαρίου, πρέπει οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους όπως εγώ το δικό μου, και οι ηλικιωμένοι να περιορίσουν σημαντικά τη δραστηριότητά τους».

“Να κλείνονται περισσότερο οι ανεμβολίαστοι”, είπε χαρακτηριστικά ο Βασιλακόπουλος

Μάλιστα, επισήμανε ότι αντί να κλείνει η χώρα, θα πρέπει να «κλείνονται» περισσότερο οι ανεμβολίαστοι, λέγοντας χαρακτηριστικά «αντί να κλεινόμαστε όλοι οι υπόλοιποι για να προστατέψουμε τους ξεροκέφαλους συμπολίτες μας που δεν εμβολιάζονται, θα πρέπει οι εμβολιασμένοι να λειτουργούμε κανονικά στη ζωή μας, παίρνοντας τη λοίμωξη σαν απλό κρυολόγημα, κι αυτοί που είναι τελείως απροστάτευτοι να περιορίσουν ακόμα περισσότερο την δραστηριότητά τους για να προστατευτούν μέχρι να κάνουν το βήμα κοινής λογικής, να πάνε να εμβολιαστούν, δεν υπάρχει άλλη λύση». 

Και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί μονίμως η κοινωνία να μη λειτουργεί, οικονομικά, εκπαιδευτικά, ψυχολογικά, επειδή ένας παππούς είναι ξεροκέφαλος και δεν εμβολιάζεται… Το σχολείο είναι κοινωνικοποίηση, και το παιδί δεν μπορεί να κάθεται πίσω από το laptop».

Το μήνυμα του Βασιλακόπουλου για τον ιό και την πανδημία

Αναφερόμενος στην πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής τόνισε πως ναι μεν φαίνεται αποκλιμάκωση στη λοιμωγόνο δύναμη του ιού αλλά «αυτό δεν πρέπει να μας δώσει το λάθος μήνυμα. Τώρα που ο ιός γίνεται λιγότερο επιθετικός, αν όλοι εμβολιαστούμε θα τον κερδίσουμε, αυτό είναι το σωστό μήνυμα που πρέπει να περάσει». 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Νότιας Αφρικής όπου η κλιμάκωση της μετάλλαξης Όμικρον ήρθε μετά από 1 με 1,5 μήνα άρα εκτιμάται πως και στην Ελλάδα η κορύφωση θα έρθει το αργότερο στα τέλη Ιανουαρίου. Αλλά υπενθύμισε ότι «εμείς μπαίνουμε στο χειμώνα, ενώ η Νότια Αφρική έμπαινε στο καλοκαίρι».

Όσον αφορά στις διαφορές του rapid και του self test, είπε πως «το self test γίνεται rapid αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας και κάνουμε καλή δειγματοληψία». 

«Δεν υπάρχει επιστημονικός λόγος να περιμένουν οι πολίτες 2 – 3 ώρες σε μια ουρά… Το PCR να αφήνεται σε αυτούς που έχουν συμπτώματα, και παρότι έχουν συμπτώματα, βγαίνουν αρνητικά τα rapid» δήλωσε.

Τέλος εξήγησε ότι επειδή κάποιοι πρέπει να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να πιστοποιήσουν το θετικό rapid test που έκαναν με PCR.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα