Θέσεις εργασίας τουρισμός: Υπολογίζονται 174 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας λόγω κορονοϊού

Θέσεις εργασίας τουρισμός: Το πλήγμα του κορονοϊού αναμένεται να είναι μεγάλο στον τουρισμό

Θέσεις εργασίας τουρισμός: Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC) προειδοποιεί. Ότι εξαιτίας του κορονοϊού υπάρχει περίπτωση να χαθούν έως και 174 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τους Financial Times, εάν συνεχίσουν να υπάρχουν τα αυστηρά ταξιδιωτικά μέτρα και η καραντίνα για επιβάτες από φορτισμένες επιδημιολογικά περιοχές, τότε θα χαθεί αυτός ο τεράστιος αριθμός θέσεων εργασίας.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αναμένονται να μειώσουν το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 4,7 τρις δολάρια. Πτώση της τάξεως του 53% σε σχέση με το 2019.

Τα στοιχεία είναι μια ήπια βελτίωση στις εκτιμήσεις που έκανε το Συμβούλιο τον Ιούνιο, όταν εκτιμούσε ότι θα επηρεάζονταν 197 εκατ. θέσεις εργασίας.

Θέσεις εργασίας τουρισμός: 174 εκατ. χαμένες θέσεις λόγω κορονοϊού

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου του WTTC για τις χαμένες θέσεις εργασίας στον τουρισμό

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κα. Gloria Guevara, «Τα τελευταία μας στοιχεία αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα του μακροπρόθεσμου αρνητικού αντίκτυπου που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος τομέας ταξιδιών και τουρισμού, εάν δεν συνεργαστούμε για να αρχίσουμε αμέσως τα διεθνή ταξίδια».

Πριν από δύο εβδομάδες, μέλη του WTTC συναντήθηκαν με υπουργούς Τουρισμού της G20 και περίπου 45 διευθυντικά στελέχη στη Σαουδική Αραβία. Στη συνάτηση συζητήσαν για συντονισμένα προγράμματα διεξαγωγής τεστ και τερματισμό καραντίνων για να σώσουν τον τομέα. Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Καθώς η IAG, η μητρική εταιρεία της British Airways, ενημέρωσε για απώλειες σχεδόν 6 δισ. ευρώ φέτος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα