Θεσσαλονίκη: Διευθύντρια απαγόρευσε τα σορτσάκια και τις κοντές φούστες στα κορίτσια

Θεσσαλονίκη: Διευθύντρια απαγόρευσε τα σορτσάκια και τις κοντές φούστες στα κορίτσια

Θεσσαλονίκη: Κάποιοι χαρακτήρισαν την συγκεκριμένη διευθύντρια ως ιδιαίτερα αυστηρή. Άλλοι ως οπισθοδρομική έχοντας μείνει δεκαετίες πίσω. Ενώ άλλοι, την υποστήριξαν θερμά. Όποια και αν είναι η θέση του καθενός απέναντι στο ζήτημα, η συγκεκριμένη διευθύντρια συζητήθηκε πολύ.

Καθώς  απαγορεύει από τις μαθήτριες του 15ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης να φορούν κοντές φούστες και κοντά σορτσάκια.

Μπορεί το υποχρεωτικό ντύσιμο με ποδιά να αποτελεί παρελθόν στην χώρα μας από την δεκαετία του ’80. Όμως, αν επιβεβαιωθεί το περιστατικό έχει έρθει στην δημοσιότητα, κάποιοι ζηλεύουν την δόξα του.

Μόνο αυτό μπορεί να πει κάποιος διαβάζοντας την είδηση πως η διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη. Έχει απαγορεύσει τις φούστες και τα σορτσάκια στις μαθήτριες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διευθύντρια επικαλείται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου. Ο οποίος επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Όμως δεν είχε αναφέρει κάτι τέτοιο για παντελόνια και φούστες.

Ο εσωτερικός κανονισμός που επικαλείται η διευθύντρια σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει γονέας σε επιστολή προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας. «Στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει όπως όμως και οι αντιδράσεις, έρχεται ένα σχολείο να «ποινικοποιήσει» τα… σορτς των παιδιών. Υπό τον φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης; Θυματοποιούνται δηλαδή τα παιδιά με «προκλητικά» ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο. Και την αμφίεσή του; Πώς αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας; Παντελονιού;».

Related posts

«Έκανα παιδί στα 45, το κοιτάζω και λέω, Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια»: Η σπάνια εξομολόγηση της Ελένης Μενεγάκη

Κλαίει όλη η Ελλάδα: Έφυγε από την ζωή αγαπημένος σκηνοθέτης

Nέα μεγάλη φωτιά τώρα διπλά σε σπίτια – Συναγερμός στην Πυροσβεστική