Θεσσαλονίκη: Έπαιζε μπουζούκι την ώρα που οι γιατροί τον χειρουργούσαν στον εγκέφαλο

Θεσσαλονίκη: Έπαιζε μπουζούκι την ώρα που οι γιατροί τον χειρουργούσαν στον εγκέφαλο

Θεσσαλονίκη: Χειρουργούνταν στον εγκέφαλο και παράλληλα έπαιζε μπουζούκι

Θεσσαλονίκη: Μέσα από έναν θάλαμο στα χειρουργεία του ΑΧΕΠΑ, ακούστηκαν οι πενιές ενός μπουζουκιού. Το μουσικό όργανο ανήκει στον 37χρονο Δημήτρη Κύρτσο από τη Βέροια. Ο νέος άνδρας «σπάει» την ησυχία που συνήθως επικρατεί πάνω από το χειρουργικό τραπέζι. Η επέμβαση στον εγκέφαλό του εξελίσσεται, ενώ ακούγονται παλιές αγαπημένες λαϊκές επιτυχίες.

Θεσσαλονίκη: Έπαιζε μπουζούκι την ώρα που οι γιατροί τον χειρουργούσαν στον εγκέφαλο

Το φοβερό περιστατικό στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Η ιδέα να έχει μαζί του τη δύσκολη ώρα της επέμβασης το αγαπημένο μουσικό όργανο, όπως λέει μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ήρθε όταν είδε άλλους ασθενείς στο εξωτερικό που έκαναν ανάλογα χειρουργεία στον εγκέφαλο, να παίζουν μουσική.

«Βλέποντας βίντεο στο youtube αντίστοιχων επεμβάσεων, είδα έναν άνδρα να χειρουργείται παίζοντας κιθάρα και κάποιον άλλον να παίζει βιολί την ώρα της εγχείρησης. Σκέφτηκα “γιατί όχι κι εγώ;”. Το πρότεινα στον γιατρό μου, αλλά δεν ήταν δυνατόν εκείνη τη χρονική στιγμή», εξηγεί ο κ. Κύρτσος.

Λίγο καιρό αργότερα, ωστόσο, και ενώ η επανεμφάνιση του όγκου τον οδήγησε και πάλι στο χειρουργείο του ίδιου νοσοκομείου, έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και συνεννοήσεις, ώστε αυτή τη φορά να μην μπει στο χειρουργείο μόνος, αλλά με την παρέα του αγαπημένου του μουσικού οργάνου.

Οι έμπειροι και καταξιωμένοι γιατροί του ΑΧΕΠΑ έκαναν το χειρουργείο, μετά μουσικής. Όπως εξηγεί ο νεαρός ασθενής, δεν ήταν σε ολική νάρκωση. Αυτό σημαίνει ότι είχε τις αισθήσεις του. Μάλιστα το πρώτο τραγούδι που έπαιξε ήταν το “Μαυρομάτα μου”, το οποίο αφιέρωσε στη σύζυγό του.

Στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα που ήταν στημένη στο χώρο. Ο Δημήτρης Κύρτσος φαίνεται, να παίζει μπουζούκι ξαπλωμένος στο χειρουργικό κρεβάτι, την ώρα που στο μόνιτορ πίσω του, προβάλλονταν όλες οι λεπτομέρειες της απαιτητικής και πολύωρης επέμβασης.

Θεσσαλονίκη: Δείτε όσα κατέγραψε η κάμερα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα