Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έλαβαν χώρα χθες βράδυ στην πόλη ανάμεσα στα ΜΑΤ και διαδηλωτές κατά του κορονοϊού

by i-diakopes.gr

Θεσσαλονίκη: Σε διαμαρτυρία προέβησαν διαδηλωτές που δεν θέλουν τα μέτρα κορονοϊού χθες στο Λευκό Πύργο

Θεσσαλονίκη: Σε ολικό καθεστώς lockdown είναι από σήμερα η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Η απόφαση πάρθηκε καθώς τις τελευταίες μέρες είχαν εντοπιστεί πάρα πολλά κρούσματα στις δύο πόλεις. Με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να πιεστεί. Χθες εντοπίστηκαν πάλι 210 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 8 κρούσματα στις Σέρρες. Αυτές οι δύο περιφερειακές ενότητες είναι οι πρώτες στη χώρα που μπαίνουν και πάλι σε καθεστώς lockdown ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Το lockdown δε, θα διαρκέσει 14 μέρες.

Χθες βράδυ, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Πύργο ώστε να παραπονεθούν για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη. Σε κάποια στιγμή πραγματοποιήθηκε ακόμα και κυνηγητό των ΜΑΤ εξαιτίας ενός μικροεπεισοδίου.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές χθες βράδυ

Δείτε αναλυτικά τι συνέβη χθες βράδυ στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές

Όπως αναφέρθηκε ήδη, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο ώστε να εκφράσουν την εναντίωσή τους στα νέα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές ήταν γύρω στα 100 άτομα, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία αστυνομικών στο σημείο.

Πέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις, υπήρχε και περιπολικό της ΕΛΑΣ που εξέπεμπε το σχετικό ηχητικό μήνυμα. Η αστυνομία επενέβη ώστε να επιβάλλει πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων. Και υπήρξε ένταση λόγω αυτού ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.

Μετά το μικροεπεισόδιο, οι διαδηλωτές έτρεξαν κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης και τους πήραν από πίσω τα ΜΑΤ σε ένα ανθρωποκυνηγητό. Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εγκλωβίσουν μία ομάδα νεαρών στην παλαιά παραλία προκειμένου να τους επιβληθούν πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι νεαροί που έδωσαν το παρών στο σημείο εκλήθησαν στη διαμαρτυρία μέσω μηνυμάτων που έλαβαν στο κινητό τους από το Instagram.

https://www.youtube.com/watch?v=w70j_9sBvm8&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=s9Ym1j1hbwA&feature=emb_title

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Voria.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα