Θεσσαλονίκη καταστήματα: Το 90% των επιχειρήσεων έχουν ζημιωθεί οικονομικά από τον κορονοϊό

by i-diakopes.gr

Θεσσαλονίκη καταστήματα: Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το πλήγμα του κορονοϊού στην πόλη είναι τεράστιο

Θεσσαλονίκη καταστήματα: Βαρύ είναι το αποτύπωμα του κορονοϊού στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 9 στις 10 επιχειρήσεις είχαν απώλειες της τάξης του 45% στο τζίρο τους. Αυτή η μείωση είναι σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Συγκεκριμένα, η εταιρία Ερευνών και Δημοσκοπήσεων Interview, πραγματοποίησε σχετική έρευνα. Η έρευνα ζητήθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης, Νέοι Ορίζοντες. Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 2 έως 8 Δεκεμβρίου σε δείγμα 605 επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 70% των συμμετεχουσών επιχειρήσεων αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα στη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου lockdown. Χρειάστηκε δηλαδή να πάρουν δάνει για να αποπληρώσουν τα χρέη τους, τους λογαριασμούς, τους προμηθευτές καθώς και το προσωπικό.

Το ευτυχές είναι ότι παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, το 48% των επιχειρήσεων δεν απέλυσαν τους εργαζομένους τους. Εντωμεταξύ, το 16% προχώρησε σε απολύσεις, το 6% σε προσλήψεις ενώ το 30% δεν απασχολεί καθόλου προσωπικό.

Θεσσαλονίκη καταστήματα: 9 στις 10 επιχειρήσεις έχουν οικονομικές ζημίες

Δείτε τα υπόλοιπα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την κατάσταση των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη λόγω κορονοϊού

Σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης, το 80% των επιχειρήσεων εκτιμούν ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά. Όσο για τις τράπεζες, το 78% των επιχειρήσεων εξακολουθεί να συνεργάζεται ικανοποιητικά με την ίδια τράπεζα, ενώ το 15% υποστηρίζει ότι η σχέση τους χειροτέρεψε. Τέλος, υπάρχει και ένα 3% που αναφέρει ότι η μεταξύ τους σχέση καλυτέρευσε.

Σχετικά με το 2021, δυστυχώς το 35% αναφέρει ότι αναμένεται να είναι χειρότερο από το 2020. Το 29% αναφέρει ότι θα είναι καλύτερο. Ενώ, το 22% απήντησε ότι θα είναι το ίδιο και το 14% δεν απάντησε καθόλου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα