Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Μοναχός από το Άγιο Όρος ξεπέρασε τον κορονοϊό

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Μοναχός από το Άγιο όρος νίκησε τον ιό – το ενδιαφέρον του Τσιόδρα

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Ύστερα από μια πολυήμερη μάχη νικητής με τον κορονοϊό κατάφερε να εξέλθει ο μοναχός από τη Μονή Αγίου Παύλου. Ο 85χρόνος μοναχός του Αγίου Όρους είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό. Άκολούθησε η νοσηλεία του και βρισκόταν διασωληνομένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Κρίθηκε αναγκαίο για τον 85χρονο μοναχό να τεθεί υπό μηχανικό αερισμό. Διότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία λόγω της λοίμωξης Covid-19 στις 20 Σεπτεμβρίου. Χθες το πρωί (29-09-2020), δέκα ημέρες μετά από τη νοσηλεία του η πορεία της υγείας του καλυτέρεψε. ‘Επειτα από προφανή βελτίωση της κλινικής του εικόνας, ο μοναχός αποσωληνώθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, στο τελευταίο τεστ που του διεξήχθη, ο μοναχός υποβλήθηκε σε τεστ του ιού SARS-CoV-2 το οποίο βγήκε αρνητικό. Επομένως δεν θα χρειαστεί καν να νοσηλευθεί στην κλινική Covid. Αντιθέτως, θα γίνει η διακομιδή του στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου. Εκεί θα παραμείνει εκεί έως ότου του επιτραπεί να πάρει εξιτήριο. Ο 85χρονος μοναχός θα βρίσκεται φυσικά υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα υπέρταση.

Το ενδιαφέρον του Σωτήρη Τσιόδρα για το μοναχό από τη Θεσσαλονίκη που νίκησε τον ιό του κορονοϊού

Ο μοναχός αποσωληνώθηκε την Τρίτη αλλά χρειάστηκε να παραμείνει μέχρι και σήμερα το πρωί στη ΜΕΘ Covid έως ότου βρεθεί κρεβάτι. Να τονίσουμε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της κατάστασης του 85χρονου, είχε επιδείξει και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος κράτησε επικοινωνία ανά τακτά χρονικά διαστήματα με το νοσοκομείο αιτούμενος ενημέρωση για την πορεία της υγείας του.

Ανάλογο ενδιαφέρον, βεβαίως, εκφράζει σε κάθε ευκαιρία και ο διοικητής από το ‘Αγιο Όρο, Αθανάσιος Μαρτίνος.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

«Σκоτεινό» το μέλλον της Ελλάδας – Μαθεύτnκαν σήμερα τα άσχημα νέα

Χαμóς με το νέο ξέσπασμα της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη, είναι ασταμάτητη και δεν ανέχεται τίποτα

Ξέφυγαν τα κεράσια στα μανάβικα – Auτή είναι η εξωφρενıκή τıμή τους το κιλό