Θεσσαλονίκη μαγαζιά: 700 μαγαζιά κλειστά στην πόλη λόγω κορονοϊού

Θεσσαλονίκη μαγαζιά: 700 μαγαζιά κλειστά στην πόλη λόγω κορονοϊού

Θεσσαλονίκη μαγαζιά: Εκατοντάδες είναι τα μαγαζιά που έκλεισαν στην πόλη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού

Θεσσαλονίκη μαγαζιά: Η Θεσσαλονίκη από σήμερα τις 6 το πρωί βρίσκεται σε καθεστώς lockdown. Ως αποτέλεσμα των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη τις τελευταίες μέρες. Χαρακτηριστικά, χθες εντοπίστηκαν 275 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εάν η κατάσταση εξακολουθεί να βαίνει άσχημα, «θα μιλάμε για μία κατάσταση οικονομικής ερήμωσης της πόλης».

Ακόμα, τόνισε ότι οι επόμενες «δύο εβδομάδες είναι ένα κρίσιμο διάστημα», ωστόσο εκτίμησε πως «θα πρέπει όλο το μήνα να παλέψουμε πολύ σκληρά τον κορωνοϊό, για να μπούμε στον Δεκέμβριο με καλύτερα επιδημιολογικά στοιχεία και να μπορέσουμε να έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας».

«Προφανώς η υγεία έρχεται πρώτη, προφανώς πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να σταματήσουμε τον ιό, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και την επόμενη μέρα. Κι εγώ το λέω όσο πιο ψηλά γίνεται, στην κυβέρνηση. Να προετοιμαζόμαστε ώστε να επιστρέψουμε σε μία πόλη που θα ξαναπάρει μπρος. Γι αυτό και μίλησα για σχέδιο Μάρσαλ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θεσσαλονίκη μαγαζιά: 700 μαγαζιά κλειστά στην πόλη λόγω κορονοϊού

700 τα λουκέτα στα μαγαζιά και εντατικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη την πόλη

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι «Ήδη υπάρχουν λουκέτα στην πόλη. Από τις αρχές Μαρτίου, οπότε ξεκίνησε η πανδημία, από τον δήμο δόθηκαν 1.400 άδειες. Οι 700 επιχειρηματίες ήδη ζήτησαν διακοπή. Άνοιξαν 1.400 μαγαζιά και τα 700 έπαψαν να λειτουργούν, ένα ποσοστό 50% που νομίζω πως τα λέει όλα».

Ενώ, σχετικά με τους ελέγχους της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας τόνισε ότι θα συνεχιστούν κανονικά «είτε στην παραλία, είτε σε στέκια όπως η Ικτίνου, το πάρκο επάνω από τη Ρωμαϊκή Αγορά και τα πανεπιστήμια». 

Τέλος όσο για τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε για το ότι δεν κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να συστρατευτούν στη μάχη εναντίον του κορονοϊού, ανέφερε «Γιατί συνεδριάσαμε 10 ώρες χθες; Δύο ώρες συζητούσαμε για τον κορωνοϊό. Δίνεται άπλετος χρόνος στην αντιπολίτευση και τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν. Διατύπωσαν όλοι τις θέσεις τους. Τι παραπάνω να γινόταν; Ένα συμβούλιο αρχηγών; Όλες οι θέσεις έχουν ακουστεί και μεταφέρονται στο βαθμό που κι εγώ παίρνω κάποιες αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη».

Προτεινόμενα