Θεσσαλονίκη: Οι κερατοειδείς της 21χρονης Εμμανουέλας σε 10χρονη, επιτυχημένη η μεταμόσχευση

by Εύα Ζαχαριάδη

Θεσσαλονίκη: Η 21χρονη Έμμα έδωσε φως σε ένα παιδί 10 χρονών

Η σημασία της δωρεάς οργάνων είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται από τα δώρα ζωής που έκανε η 21χρονη Έμμα. Σήμερα, ένα 10χρονο κορίτσι έγινε λήπτρια των κερατοειδών της 21χρονης Έμμας, που χάθηκε τόσο άδικα από το αυτοκίνητο του 25χρονου Αλβανού στη Θεσσαλονίκη.

Το κορίτσι είχε χάσει την όρασή του από την ηλικία των 2,5 ετών

Σύμφωνα με το grtimes.gr η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μετά την απόφαση της οικογένειάς της αδικοχαμένης φοιτήτριας να δωρίσει τα όργανά της και αφού μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί της.

Θεσσαλονίκη: Οι κερατοειδείς της 21χρονης Εμμανουέλας σε 10χρονη, επιτυχημένη η μεταμόσχευση

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος κερατοειδής χιτώνας της 21χρονης αξιολογείται στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ.

Την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης ανακοίνωσε στις 12 το μεσημέρι ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Θεσσαλονίκη: Όσα δήλωσε ο κ. Ζιάκας

«Πριν από λίγο τελείωσε η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς που δώρισε η κοπέλα από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα. Λήπτης είναι ένα κορίτσι 10 χρονών από τη νότια Ελλάδα, που τραυματίστηκε σε ηλικία 2,5 ετών και από τότε έχει κάνει ήδη μια μεταμόσχευση, η οποία χάθηκε, έχει κάνει άλλες τρεις επεμβάσεις και ελπίζουμε σήμερα να είναι η τελευταία. Η μεταμόσχευση πήγε πολύ καλά. Ο άλλος κερατοειδής θα αξιοποιηθεί από το κέντρο του ΑΧΕΠΑ. Εμείς έχουμε άλλες τρεις μεταμοσχεύσεις προγραμματισμένες για την Πέμπτη, όλες από νέους δότες», ανέφερε ο κ. Ζιάκας.

Όπως τόνισε όταν μια οικογένεια μέσα στο πένθος της αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα που παιδιού της που χάθηκε, τότε ακολουθούν τα παράδειγμά της και άλλοι άνθρωποι.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo