Θεσσαλονίκη τάφοι: Νέοι τάφοι σκάβονται για τα θύματα του κορονοϊου (φωτο)

Θεσσαλονίκη τάφοι: Οι πρώτες εικόνες από τον εύοσμο – σκάβουν νέους τάφους για τα θύματα του κορονοϊού

Θεσσαλονίκη τάφοι: Συνεχίζει την επέλαση του ο κορονοϊός και η είδηση που φτάνει από τη Θεσσαλονίκη έρχεται να δείξει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Ο νέος χώρος του νεκροταφείου που διαμορφώνεται και πως θα πραγματοποιούνται οι ταφές των θυμάτων. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Ευόσμου…

Ο κορονοϊός αρχίζει να ταρακουνάει τη Θεσσαλονίκη και τον Εύοσμο. Τα κρούσματα από τη πανδημία αυξήθηκαν δραματικά. Αυτή η ραγδαία αύξηση έκανε τους αρμόδιους να αποφασίσουν τη δημιουργία ενός νέου ειδικού χώρου για τα θύματα…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thesstoday.gr, από το ξεκίνημα της εβδομάδας η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει την επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Κοιμητηρίων στον Εύοσμο. Στόχος αποτελεί η δημιουργία ενός ακόμη χώρου ταφής για τα άτομα που ενδεχομένως να χάσουν τη ζωή τους λόγω της νόσου. Ο χώρος θα γίνει ανάλογα με εκείνον στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, που λειτουργεί από τον Μάρτιο.

Άμεση κινητοποίηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την δημιουργία νέων ταφών

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής, επισήμανε την ανάγκη για δημιουργία ενός νέου χώρου ταφής των θυμάτων λόγω του κορονοϊού. Ο ίδιος σχολιάζει «καθώς η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν ξέρουμε τι αριθμούς θα αφήσει πίσω της η “μαύρη λίστα”».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το thesstoday.gr, ο χώρος αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα στον Εύοσμο. Πρόκειται να πληροί ανάλογα κριτήρια όπως της Θέρμης. Ειδικότερα θα είναι απομονωμένος αυτός ο χώρος. Απομακρυσμένος από τους λοιπούς τάφους. Η διαδικασία της ταφής θα έχει διάρκεια δέκα χρόνων. Όσο αφορά τη μεταφορά των θυμάτων θα πραγματοποιείται μέσα σε φέρετρα που έχουν σφραγιστεί. Τα οποία φέρετρα θα είναι τυλιγμένα σε διπλό ειδικό νάιλον, ενώ με την αντίστοιχη ειδική φόρμα θα καλύπτονται και οι νεκροί.

Ο κ. Αβαρλής επισήμανε μάλιστα, πως η κινητοποίηση από τον δήμο Θεσσαλονίκης έγινε άμεσα όπως και τον Μάρτιο, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους πρόσφατα σκαμμένους τάφους στα κοιμητήρια της Θέρμης.

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Related posts

Φωτιά τώρα στους Δελφούς: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μίλησε η επιστήμη: Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σκοτώσετε μια αράχνη που θα βρείτε μέσα στο σπίτι σας

«Σκоτεινό» το μέλλον της Ελλάδας – Μαθεύτnκαν σήμερα τα άσχημα νέα