Θεσσαλονίκη τραγωδία: Σοκαριστικό τροχαίο με ένα νεκρό και ένα σοβαρά τραυματισμένο στα Πεύκα

Θεσσαλονίκη τραγωδία: Το τροχαίο συνέβη σήμερα νωρίς το πρωί

Θεσσαλονίκη τραγωδία: Η μέρα δεν ξεκίνησε με ωραίο τρόπο. Μιας και ένα δυσάρεστο περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στη Λεωφόρου Παπανικολάου συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα μεταξύ τους γύρω στις 6.30 το πρωί. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα είναι ακόμα αδιευκρίνιστες, ωστόσο ο απολογισμός είναι ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος.

Το σοβαρά τρυματισμένο άτομο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα.

Θεσσαλονίκη τραγωδία: Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό στα Πεύκα

Θεσσαλονίκη τραγωδία: Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό στα Πεύκα

Θεσσαλονίκη τραγωδία: Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό στα Πεύκα

Δείτε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα με αφορμή την τελευταία τραγωδία της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 2019 έλαβαν χώρα 665 τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας. Εξ’ αυτών, τα περισσότερα ερευνώνται ακόμα, ενώ ένα 5,9% επί του συνόλου αφορά σε κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και το αμέσως επόμενο ποσοστό 4,7% αφορά στην απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Μερικά άλλα αίτια είναι η υπερβολική ταχύτητα, το αντικανονικό προσπέρασμα, η οδήγηση χωρίς σύνεση και η παραβίαση φωτεινού σηματοδότη.

Σχετικά με το είδος των τροχαίων ατυχημάτων, τα 217 αφορούν σε εκτροπή, ενώ 214 σε σύγκρουση. Ένας σημαντικός επίσης αριθμός αφορά σε παράσυρση πεζού και ανέρχεται στα 155. Στις πλείστες των περιπτώσεων, το τροχαίο συμβαίνει σε ΙΧ (288) ή σε δίκυκλο (264).

Όσο για την ιδιότητα του θανόντα, το 68,5% είναι ο ίδιος ο οδηγός, το 21,1% πεζός και 10,4% επιβάτης.

Σχετικά με την ηλικία των θανόντων, οι περισσότεροι (34,7%) είναι άνω των 55 ετών, ενώ το αμέσως επόμενο ποσοστό 17,3% αφορά το ηλικιακό εύρος 26-35 ετών.

Τέλος, σχετικά με το οδικό δίκτυο στο οποίο λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, ένα 35,8% αφορά σε κατοικημένη περιοχή, και το αμέσως επόμενο 2,9% στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα