Θεσσαλονίκη τροχαίο: Τροχαίο ατύχημα για διανομέα που μετέφερε παραγγελίες μέσα στα χιόνια

Θεσσαλονίκη τροχαίο: Τροχαίο ατύχημα για διανομέα που μετέφερε παραγγελίες μέσα στα χιόνια

Θεσσαλονίκη τροχαίο: Οργισμένη η αντίδραση του Συνδικάτου για τους διανομείς εν μέσω κακοκαιρίας

Θεσσαλονίκη τροχαίο: Ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε διανομέα. Ο άτυχος εργαζόμενος μετέφερε παραγγελίες μέσα στη χιονόπτωση και εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου, υπέστη ατύχημα. Παρόμοια εικόνα επικράτησε και στην Αθήνα, αφού τροχαίο ατύχημα είχε διανομέας στην πόλη, ενώ σε βίντεο καταγράφηκε άλλος διανομέας να παλεύει κυριολεκτικά να μετακινήσει το μηχανάκι του στα χιόνια.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής είναι πραγματικά κόλαφος. Όπως αναφέρουν

«Μόλις εχθές το βράδυ συνάδελφος διανομέας στη Θεσσαλονίκη (στις 12 τα μεσάνυχτα). Έπαθε εργατικό “ατύχημα” στην Ιασωνίδου (ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί). Μόλις σήμερα και μετά από τις τραγικές εικόνες που αντικρίσαμε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με διανομείς να κουβαλάνε στο χέρι τα μηχανάκια. Να κάνουν πατινάδα με αυτά προσπαθώντας να φτάσουν στον προορισμό τους μέσα στο χιόνι. Το Υπουργείο Εργασίας έκανε “συστάσεις” στους εργοδότες για τους διανομείς.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας πλάτες, να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας εν μέσω κακοκαιρίας από τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Οι συστάσεις λοιπόν που γίνονται δεν είναι τίποτα άλλο από στάχτη στα μάτια μας. Επιβεβαιώνεται ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, από αυτές της προστασίας των εργαζομένων. Κάνουν με εμφατικό τρόπο πλάτες στην εργοδοσία».

Θεσσαλονίκη τροχαίο: Τροχαίο ατύχημα για διανομέα που μετέφερε παραγγελίες μέσα στα χιόνια

Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα διανομέα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για τους διανομείς

Το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση «Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα. Καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς. Συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.). Ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων. Κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».

Θεσσαλονίκη τροχαίο: Τροχαίο ατύχημα για διανομέα που μετέφερε παραγγελίες μέσα στα χιόνια

Προτεινόμενα