Θεσσσαλονίκη καραντίνα: 18 άτομα έπαιζαν πόκερ σε κατάστημα που λειτουργούσε παράνομα

Θεσσαλονίκη καραντίνα: Οι θαμώνες συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα

Θεσσαλονίκη καραντίνα: Σε χαρτοπαικτική λέσχη είχε μετατραπεί, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, κατάστημα στη δυτική Θεσσαλονίκη. Όπου έπειτα από έφοδο της αστυνομίας, συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα. 

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν το κατάστημα, το οποίο λειτουργούσε παρά τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Συλλαμβάνοντας τους θαμώνες και τον ιδιοκτήτη του και βεβαιώνοντας τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά την αστυνομική έφοδο εντοπίστηκαν έντεκα θαμώνες να παίζουν πόκερ σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, με διαμοιρασμένα φύλλα τράπουλας και μάρκες διαφόρων αποχρώσεων που αντιστοιχούσαν συμβολικά σε διάφορα χρηματικά ποσά. 

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν άλλα έξι άτομα που επίσης συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία γυναίκα διότι κατείχε μικροποσότητα κάνναβης. Εκτός από την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. πρόστιμα τόσο για παραβίαση περιορισμού κίνησης όσο και για μη χρήση μάσκας, ενώ σε βάρος του 55χρονου ιδιοκτήτη που φέρεται ως διοργανωτής επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. 

Θεσσαλονίκη καραντίνα: 18 άτομα έπαιζαν παράνομα πόκερ σε κατάστημα

Εκτός από τα 18 άτομα που έσπασαν την καραντίνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πρόσφατα 67 άτομα έσπασαν την καραντίνα στην Αθήνα για να παίξουν τυχερά παιχνίδια

67 άτομα είχαν συγκεντρωθεί σε κατάστημα που λειτουργούσε παράνομα. Στο κατάστημα οι θαμώνες τζόγαραν σε τυχερά παιχνίδια.

Μετά την έφοδο της αστυνομίας, επιβλήθηκαν συνολικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 43.100 ευρώ για μη χρήση μάσκας και παραβίαση των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού. Οι θαμώνες έπαιζαν τυχερά παιχνίδια, ενώ κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι, servers, τραπέζια Black Jack, ρουλέτες, κάμερες και 11.510 ευρώ.

Άπαντες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα παράνομα τυχερά παιχνίδια, ενώ σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου η δικογραφία περιλαμβάνει και παραβίαση της νομοθεσίας για την πρόληψη ασθενειών και τα προσωπικά δεδομένα.

Επιπλέον, οι χώροι του καταστήματος επιτηρούνταν συνολικά από (21) κάμερες. Ενώ άλλες (2) κάμερες επιτηρούσαν τον εξωτερικό χώρο, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν