Θωμαΐδης λύματα: Σοκαριστική αύξηση 180% στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Αττικής

Θωμαΐδης λύματα: Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά

Θωμαΐδης λύματα: Σε ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σημειώθηκαν περισσότερα από 1.000 ημερήσια κρούσματα στη χώρα. Συγκεκριμένα, χθες τα κρούσματα ανήλθαν σε 1.070, οι καινούριοι θάνατοι ήταν 25 και οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 249.

Ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ αποκάλυψε ότι το ιικό φορτίο των λυμάτων της Αττικής έχει αυξηθεί επικίνδυνα. Συγκεκριμένα, το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 180% ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στο 42%. Όπως ανέφερε ο καθηγητής «Αυτό μας υποδεικνύει ότι έρχεται το τρίτο κύμα». Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης ότι οι περισσότεροι από τους φορείς είναι ασυμπτωματικοί.

Το ιικό φορτίο δεν αυξήθηκε μόνο στα λύματα της Αττικής, αλλά και σε αυτά της Θεσσαλονίκης.

Θωμαΐδης λύματα: Αύξηση 200% στα ιικό φορτίο στην Αττική

Εκτός από την αύξηση του ιικού φορτίο των λυμάτων της Αττικής, μεγάλη αύξηση υπάρχει και στο ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης

Τεράστια αύξηση της τάξης του 50% σημειώθηκε και στο ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το Νίκο Παπαϊωάννου, πρύτανη του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνο του ερευνητικού έργου «Διαπιστώνεται μία αύξηση του εβδομαδιαίου μέσου κυλιόμενου όρου. Σύγκριση μετρήσεων της 27ης Ιανουαρίου, 29ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου. Με τις αντίστοιχες της 20ης, 22ας και 25ης Ιανουαρίου- αλλά το στοιχείο έντονου προβληματισμού εντοπίζεται παρατηρώντας το διάγραμμα σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος. Από τη στιγμή που ουσιαστικά η επιδημιολογική καμπύλη είχε επιπεδωθεί. Συγκρίνοντας λοιπόν τη μέση τιμή συνολικά οκτώ μετρήσεων, από τις 11 έως τις 27 Ιανουαρίου. Με την τιμή από τις δύο τελευταίες μετρήσεις της 29ης Ιανουαρίου και 1ης Φεβρουαρίου. Η αύξηση που παρατηρείται στο ιικό φορτίο των λυμάτων είναι της τάξης του 50%».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα