Θρηνεί ολόκληρη η Κως για τον 18χρονο Μανώλη και τον 17χρονο Μάξιμο

by Εύα Ζαχαριάδη
Θρηνεί ολόκληρη η Κως για τον 18χρονο Μανώλη και τον 17χρονο Μάξιμο

Βαρύ πένθος έχει πέσει στην Κω με τους θάνατους των δύο νεαρών παιδιών

Η Κώς θρηνεί. Οι γονείς των δύο παιδιών ραγίζουν καρδιές. Ήταν μόλις 18 χρονών τα δύο παιδιά και έφυγαν από την ζωή μετά από βόλτα με το αμάξι στα χιόνια.

Εικόνες από αρχαία τραγωδία επικρατούν στην τοπική κοινωνία της Κω μετά την τραγικό θάνατο που βρήκαν δύο νέα παιδιά στην άσφαλτο.

Ο 17χρονος Μάξιμος και ο 18χρονος Μανώλης, αδερφικοί φίλοι, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, ενώ τραυματισμένος παραμένει ο 19χρονος οδηγός του αυτοκίνητου. Η παρέα των φίλων επέστρεφε από βόλτα στη χιονισμένη Κω όταν το τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι νεαροί ξέφυγε της πορείας του και έπεσε από γεφύρι της περιοχής. Ο 18χρονος Μανώλης σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του και ο 17χρονος Μάξιμος. Ο οδηγός του οχήματος εξακολουθεί να δίνει μάχη με την κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή.

Θρηνεί ολόκληρη η Κως για τον 18χρονο Μανώλη και τον 17χρονο Μάξιμο

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Κω, σπάνε καρδιές οι γονείς των παιδιών

Ο πατέρας του Μάξιμου μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δήλωσε καταρρακωμένος: «Πήγαν 500-600 άτομα στο νοσοκομείο να δώσουν αίμα, το αγαπούσαν πολύ το παιδί μου. Πήγαν να περάσουν δύο αυτοκίνητα από το γεφύρι που δεν γίνεται αυτό. Εχουν γίνει πολλά ατυχήματα εκεί. Εγώ είχα βγάλει μια γυναίκα πνιγμένη από εκεί πριν από 20 χρόνια. Οδηγούσε το παιδί που σώθηκε και είχε δίπλωμα οδήγησης, μόνο ο γιος μου είναι ανήλικος και καθόταν στο πίσω κάθισμα. Από μωρά παιδία ήταν φίλοι».

Με τρεμάμενη φωνή μίλησε και ο πατέρας του 18χρονου Μανώλη: «Ηταν γελαστό παιδί, αυτό τα λέει όλα. Δεν με ενδιαφέρει αν φταίει το παιδί που οδηγούσε, ξέρω ότι δεν το ήθελε».

Μάλιστα ο νονός του 18χρονου ο οποίος έχει γραφείο τελετών καλείται να αναλάβει τις κηδείες των δύο παιδιών:«Ακουσα σειρήνες, μου είπαν ότι έχει γίνει τροχαίο. Σκέφτηκα να τον πάρω τηλέφωνο, έτσι προληπτικά να δω που βρίσκεται. Του έκανα πέντε κλήσεις, δεν απάντησε. Μετά μας ειδοποίησαν από το νοσοκομείο ότι ήταν τραυματίας. Τα σημεία εκεί, ο δρόμος είναι δολοφονικός» δήλωσε στην εκπομπή.

Προτεινόμενα