Θρήνος για τον θάνατο της μικρής Αναστασίας – Στην Ελλάδα η σορός της

Θρήνος για τον θάνατο της μικρής Αναστασίας – Στην Ελλάδα η σορός της

Μικρή Αναστασία: Η κηδεία της στην Καλαμάτα. Στην Ελλάδα έρχεται η σορός του παιδιού.

Μικρή Αναστασία: Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα γίνει η κηδεία του μικρού κοριτσιού στην Καλαμάτα. Σε οδύνη και θρήνο έχει βυθιστεί ολόκληρη η Ελλάδα για τον άδικο χαμό της 7χρονης. Το κορίτσι πάλεψε γενναία σε μία άνιση μάχη και δυστυχώς νικήθηκε από την αρρώστια, βυθίζοντας σε πένθος το Πανελλήνιο. Η μικρή είχε γίνει για κάθε Έλληνα ένα σύμβολο ελπίδας, μια αφορμή για να αγαπάμε τη ζωή.

Η ανίψια της Έρρικας Πρεζεράκου διαγνώστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 με μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg. Λίγες ημέρες μετά την τραγική απώλεια, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η σορός της Αναστασίας θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, από την Αμερική, με έξοδα του ελληνικού κράτους.

Υπήρξε, μάλιστα, για το θέμα παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ώστε η σορός να βρίσκεται την Πέμπτη στη χώρα μας.

Με εντολή του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών υπήρξε ειδική μέριμνα για να καμφθούν γραφειοκρατικά ζητήματα. Η κηδεία αναμένεται να τελεστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην Καλαμάτα, εκεί όπου μεγάλωσε και πήγε η σχολείο η μικρή.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελπίδες που έδιναν οι Έλληνες γιατροί στο μικρό κορίτσι για να ζήσει, ήταν λίγες, με τους γονείς του παιδιού να αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Αμερική. Ήθελαν η Αναστασία να ακολουθήσει ειδική θεραπεία και να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Θρήνος για τον θάνατο της μικρής Αναστασίας – Στην Ελλάδα η σορός της

Η περιπέτεια της μικρής Αναστασίας στην Αμερική

Αρχικά πήγαν στο Χιούστον του Τέξας, καθώς εκεί υπήρχε μια κλινική με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια. Η διάρκεια του ταξιδιού μεγάλη, όσο και το κόστος του. Έτσι είχε ξεκινήσει μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia. Το κύμα αλληλεγγύης ξεκίνησε, συγκεκριμένα, από την Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Οι κουμπαράδες που στήθηκαν σε όλα τα καταστήματα της Καλαμάτας γέμισαν, ενώ την ίδια στιγμή σύλλογοι, ενώσεις, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία, έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρωθεί το ποσό των 700.000 ευρώ. Δυστυχώς, στις 3 Ιουλίου, η Αναστασία άφησε την τελευταία της πνοή.

Μικρή Αναστασία: Το μήνυμα της μαμάς της

Συγκλόνισε το μήνυμα της μητέρας της Ξένιας Πρεζεράκου στο Facebook.

«Ξυπνά νεραιδούλα μου, ξυπνά γλυκό μου πλάσμα να λάμψει πάλι ο ουρανός να ανθίσουν τα λουλούδια», έγραψε, μεταξύ άλλων, η τραγική μητέρα.

«Μας τίμησες αγγελούδι μου 7 χρόνια της ζωή σου τα μοιράστηκες απλόχερα, θυμίζοντας μας πως είναι οι Άγγελοι στη Γη», με αυτά τα λόγια επέλεξε να αποχαιρετίσει την Αναστασία η θεία της, Έρρικα

Δείτε τη δημοσίευση της μητέρας της μικρής Αναστασίας

Προτεινόμενα