Τι έκανες ρε Μίλτο: Έκλεισε στόματα ο Τεντόγλου και προσγειώθηκε στα 8,41, αφού του ακύρωσαν το άλμα στα 8,40

Μίλτος Τεντόγλου: Του ακύρωσαν το 8,40 και έκανε 8,41

Έντονος είναι ο σχολιασμός που επικρατεί τις τελευταίες ώρες με αφορμή το γεγονός πως το απίθανο άλμα του Μ΄λτου Τεντόγλου 8,40, ακυρώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου. Το άλμα του Έλληνα Ολυμπιονίκη, στο Τορούν της Πολωνίας, που ήταν κορυφαίο στον κόσμο για το 2023, ακυρώθηκε λόγω… παπουτσιών!

Η απόφαση της World Athletics, στηρίχτηκε στο σκεπτικό πως τα παπούτσια που φορούσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, απαγορεύονται σε αγώνες άλματος εις μήκος. Συγκεκριμένα, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι φορούσε την έκδοση “Black Panther” των ειδικά σχεδιασμένων για άλμα εις μήκος παπουτσιών της Adidas, η οποία μάλιστα, τα κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό ζευγαριών (limited edition).

Σύμφωνα με τη World Athletics, το μοντέλο αυτό απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες άλματος εις μήκος. Όμως, κανείς δεν είχε ελέγξει τα παπούτσια του Τεντόγλου πριν εκκινήσει τις προσπάθειές του στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Τορούν.

Στο μίτινγκ στο Λιεβέν όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου… έκλεισε στόματα με ιδανικό τρόπο, αφού το άλμα του ήταν και πάλι το κορυφαίο για φέτος στον κόσμο. Ο Έλληνας αθλητής προσγειώθηκε στα 8.41μ και έστειλε μήνυμα πως είναι ο κορυφαίος!

Δείτε την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου για τον Μίλτο Τεντόγλου

Related posts

Έχει τις πιο χαμηλές τıμές από όλα: Σούπερ μάρκετ κολοσσός έρχεται στην Ελλάδα και απεıλεί Σκλαβενίτη & Lidl

Βίντεο-σοκ: Ο Μπότης έπεσε και έσπασε στο κεφάλι γυναίκας στην Κέρκυρα – Mεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πήγαν στο χωριό για Πάσχα και πέθανε η κόρη τους: Νεκρή 15χρoνη, δεν την άκουγαν, μπήκαν στο μπάνιο κι έπαθαν σοκ