Τηλεκπαίδευση: Έπεσε το σύστημα από τη δεύτερη κιόλας ώρα λειτουργίας

by i-diakopes.gr

Τηλεκπαίδευση: Σημαντικά είναι τα τεχνικά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση: Από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ξεκίνησε υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και κάλυψη νέας διδακτικής ύλης στα σχολεία της χώρας. Το καθεστώς αυτό θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Παρά το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας, το σύστημα δεν άντεξε και έπεσε από την δεύτερη κιόλας ώρα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, υπάρχουν μαθητές που αναμένουν την αποκατάστασή του, ωστόσο κανείς δεν τους έχει ενημερώσει.

Τηλεκπαίδευση: Έπεσε το σύστημα από τη δεύτερη κιόλας ώρα λειτουργίας

Δείτε σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τεχνικά προβλήματα και έπεσε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, περιοχές όπως το Ίλιον, η Βόρεια Αττική (Δροσιά, Άγιος Στέφανος) η Λυκόβρυση, το Παγκράτι, η Νέα Σμύρνη, ο Νέος Κόσμος, η Αργολίδα, οι Σέρρες, το Ρέθυμνο, περιοχές της Θεσσαλονίκης και άλλες πολλές περιοχές, αντιμετωπίζουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα είχε κάνει παράκληση στους πολίτες. Να αποφεύγεται η χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας από 9.00 το πρωί έως 18.00 το απόγευμα. Ακόμα, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρακάλεσε να δίνεται προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγεται η επικοινωνία με τις βιντεοκλήσεις.

Αλλά και, να αποφεύγεται η αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ομοίως, να αποφεύγεται η αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλο όγκο συνημμένων αρχείων.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα