Την «έκαψε» τη Ρούλα: «Κεταμίνη δεν δίνει κανένας κατά λάθος» – Τα βιβλία του νοσοκομείου που «αδειάζουν» την Πισπιρίγκου

by Εύα Ζαχαριάδη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατρός του Παίδων “δικάζει” την υπερασπιστική γραμμή της

Ένας γιατρός του νοσοκομείου Παίδων μίλησε για την υπερασπιστική γραμμή της κατηγορούμενης από τη Πάτρα και υποστήριξε πως είναι ανυπόστατη. Ειδικότερα, ο γιατρός υποστήριξε πως οι γιατροί ακολουθούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο για τη χορήγηση της κεταμίνης το οποίο καταγράφεται σε βιβλία.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός είπε ότι «αυτά που λέει η υπεράσπιση της κατηγορουμένης για την κεταμίνη είναι ανυπόστατα. Η κεταμίνη είναι ένα κατασταλτικό φάρμακο που βρίσκεται μόνο στην ΜΕΘ και σε χειρουργεία είναι για την πρόκληση και διατήρηση της αναισθησίας. Χορηγείται μάλιστα με συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Υπάρχουν δυο βιβλία, η «νοσηλεία της προϊσταμένης» και το βιβλίο νοσηλείας των γιατρών. Όλα φαίνονται εκεί πέρα. Ότι γίνεται είναι καταγεγραμμένο. Τι ώρα δίνονται τα φάρμακα, πότε γίνεται νοσηλεία και πόση δόση παίρνει ο άρρωστος».

Την «έκαψε» τη Ρούλα: «Κεταμίνη δεν δίνει κανένας κατά λάθος» – Τα βιβλία του νοσοκομείου που «αδειάζουν» την Πισπιρίγκου

Ο γιατρός του Παίδων για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Και πρόσθεσε: «Κατά λάθος κεταμίνη δεν δίνει κανένας. Υπάρχουν υπογραφές των γιατρών το τι δίνουν σε κάθε παιδί. Κάθε νομικός έχει δικαίωμα να πει ότι θέλει αλλά να συκοφαντεί τους γιατρούς είναι αστείο πράγμα. Δεν θα ασχοληθούμε με το τι λέει η κ. Πισπιρίγκου και η υπεράσπισή της. Γατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία έχουν δώσει κατ’ επανάληψη καταθέσεις με λεπτομέρειες στις Αρχές και θα επαναλάβουν αυτά που κατέθεσαν στο δικαστήριο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» κάλεσε το υπουργείο Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διασώσει όπως είπε το κύρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και των γιατρών. «Είναι κρίμα να δημιουργούμε την εντύπωση ότι εμείς δεν παρέχουμε υπηρεσίες ασφαλείς», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκος.

Η αλήθεια είναι πως είναι κάπως περίεργο να της έχει χορηγηθεί μια τόσο βαριά ουσία και να μην έχει καταγραφεί πουθενά στα ιατρικά βιβλία και επίσηε να έχει δωθεί από τους γιατρούς με τόσο ελαφρά την καρδία. Οπως και να ΄χει η δίκη είναι σε εξέλιξη και όπως όλα δείχνουν έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας. Ας κρατάμε μικρό καλάθι σε ότι λέγεται.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo