Την πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι: Από Οκτώβρη τέλος στους εσωτερικού χώρους – Τι άλλο θα ισχύσει

Την πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι: Από Οκτώβρη τέλος στους εσωτερικού χώρους – Τι άλλο θα ισχύσει

Ανεμβολίαστοι: Δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, σε ότι αφορά τους χώρους ψυχαγωγίας

Ανεμβολίαστοι: Περιορίζονται δραματικά οι ανεμβολίαστοι πολίτες. Η κυβέρνηση ολοένα και επιβάλλει μέτρα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα, εκείνων που αρνούνται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός και τα υπουργικά στελέχη δήλωσαν ξεκάθαρα, πως δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, σε ότι αφορά τους χώρους ψυχαγωγίας το φθινόπωρο. Είναι προφανές, ότι λόγω της αλλαγής του καιρού οι εξωτερικοί χώροι δεν θα λειτουργούν, με αποτέλεσμα να καθίστανται αδύνατη η «μεικτή» λειτουργία των καταστημάτων.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβριο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς.

Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέλθουν απρόσκοπτα, απλώς παρουσιάζοντας στην είσοδο το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους. Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να κατεβάσουν το πιστοποιητικό στο κινητό τους εύκολα και σε λίγα λεπτά, μέσω του emvolio.gov.gr.

Την κυβερνητική στρατηγική σκιαγράφησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη. «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους», είπε χαρακτηριστικά.

Την πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι: Από Οκτώβρη τέλος στους εσωτερικού χώρους – Τι άλλο θα ισχύσει

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους αναμένονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται προς τα τέλη Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένο να εκπνεύσουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο δεν άφησε μεγάλα περιθώρια παρερμηνειών. «Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε, λοιπόν, ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει», ανέφερε.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ξανά οριζόντια μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας επειδή κάποιοι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Θα λειτουργήσει η οικονομία, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι το lockdown. Η απάντηση είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είπε.

Όλες οι επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν, ότι τα εμβόλια περιορίζουν τον κίνδυνο προσβολής από τη μετάλλαξη Δέλτα. Πρωτίστως όμως, προστατεύουν από την εμφάνιση σοβαρών και επικίνδυνων συμπτωμάτων σε περίπτωση που ο εμβολιασμένος νοσήσει. Αυτή η προστασία έχει ευεργετική επίδραση και στο σύστημα υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των εμβολιασμένων που θα χρειαστεί βοήθεια είναι πολύ μικρός και δεν θα υπερφορτώσει τις μονάδες.

«Αν εμβολιαστείς δεν είσαι απόλυτα προστατευμένος από τον ιό. Η πιθανότητα όμως, να αρρωστήσεις βαριά και να πεθάνεις είναι πάρα-πάρα πολύ μικρή. Απειροελάχιστη. Το ίδιο δεν ισχύει για αυτούς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι», δήλωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα