Το παραδέχτηκε η Ματίνα Παγώνη: «Θα κάνουμε όλοι την τρίτη δόση του εμβολίου»

by Τόνια Τζαφέρη

Προτεραιότητα έχουν όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη – Φλεβάρη

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες επικρατεί η είδηση πως θα χρειαστεί και τρίτη δόση. Ήδη έχουν σταλεί μηνύματα σε ευπαθείς ομάδες και ανοσοκατεσταλμένους προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Προτεραιότητα επίσης για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο». Είπε η κ. Παγώνη και εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

 «Εννοείται θα κάνουμε τρίτη δόση. Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Περιμένουμε την Επιτροπή των Εμβολίων, που αργούν στις εισηγήσεις τους» σημείωσε η κ. Παγώνη, λέγοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει το θέμα.

Το παραδέχτηκε η Ματίνα Παγώνη: «Θα κάνουμε όλοι την τρίτη δόση του εμβολίου»

Σύμφωνα με την ίδια, μετά τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο», ενώ εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Τρίτη δόση και για όλους

«Επιθετική μετάλλαξη στα παιδιά και στους νέους η Δέλτα. Από τις δυσκολότερες μεταλλάξεις που έχουμε. Δεν το περιμέναμε κι εμείς» τόνισε η γιατρός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών.

«Στο Λος Άντζελες έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα παιδιά στα σχολεία γιατί ήταν πολλά τα κρούσματα. Και ένα μεγάλο ποσοστό μπήκε σε ΜΕΘ. Και δεν θα ήθελε κανείς μας, με τίποτα, να δει παιδάκια διασωληνωμένα» ανέφερε, κάνοντας έκκληση στους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Να εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους για την ασφάλεια τους. Δεν θα ήθελα να βλέπω παιδάκια στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ» τόνισε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν