Το παρασκήνιο της σύλληψης από το Ανθρωποκτονιών: «Η Πισπιρίγκου ήταν προετοιμασμένη»

by Τόνια Τζαφέρη

Υπόθεση Πάτρας: Δυο μήνες χρειάστηκαν για να φτάσουν σε αποδείξεις

Επι δυο μήνες έψαχναν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση, προκειμένου να βρουν ακλόνητα στοιχεία για το τι τελικά απέγινε στα παιδιά που βρήκαν θάνατο στην Πάτρα, ώσπου οι ειδικές τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, σε συνδυασμός με άλλες καταθέσεις και μαρτυρίες “μίλησαν”.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η συλληφθείσα μητέρα για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, δεν κλήθηκε ούτε μία φορά για κατάθεση από τους αρμόδιους αξιωματικούς όλο αυτό το διάστημα των περίπου δύο μηνών που διήρκησε η έρευνα.

Η πρώτη φορά που η Ρούλα Πισπιρίγκου είδε τους άντρες του Ανθρωποκτονιών ήταν χθες Τετάρτη, όταν και της πέρασαν χειροπέδες για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της.

Το παρασκήνιο της σύλληψης από το Ανθρωποκτονιών: «Η Πισπιρίγκου ήταν προετοιμασμένη»

Όλο το προηγούμενο διάστημα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτούνταν «γιατί δεν την καλείτε για κατάθεση;», απαντούσαν με νόημα: «Δεν έχει νόημα. Έχει δώσει τις απαντήσεις στις συνεντεύξεις της». Οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι σε περίπτωση που την καλούσαν για κατάθεση θα έχαναν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, ενώ θα εισέπρατταν τις ίδιες απαντήσεις με αυτές που δόθηκαν στις συνεντεύξεις της.

Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών επιβεβαιώθηκαν μετά τη σύλληψη της Πισπιρίγκου, η οποία κράτησε αρνητική στάση και επ’ ουδενί δεν ομολόγησε το έγκλημα. Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η συλληφθείσα είναι ψύχραιμη και «κοινωνικά απολύτως λειτουργική».

Η Πισπιρίγκου φαίνεται ότι ήταν προετοιμασμένη για τη σύλληψή της και δεν αιφνιδιάστηκε: Περισσότερα για την υπόθεση της Πάτρας

Η χορήγηση της κεταμίνης, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε σε χρόνο που η μητέρα ήταν ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι εάν η χορήγηση έγινε σε μία δόση ή σε περισσότερες.

Όσον αφορά στον τρόπο χορήγησης της ουσίας, μπορεί να έγινε είτε μέσω της μύτης είτε μέσω του ορού (ενδοφλέβια) είτε μέσω κάποιας σύριγγας. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που σχημάτισε το Ανθρωποκτονιών, «ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία.

Το παρασκήνιο της σύλληψης από το Ανθρωποκτονιών: «Η Πισπιρίγκου ήταν προετοιμασμένη»

Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη (…) Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

Υπόθεση Πάτρας: Ο θανατός της Τζωρτζίνας επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Το παρασκήνιο της σύλληψης από το Ανθρωποκτονιών: «Η Πισπιρίγκου ήταν προετοιμασμένη»

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo