Το τελευταίο στάδιο: Ερχεται οριστικό lοckdown στους ανεμβoλίαστους σε εστίαση και διασκέδαση – Αλλαγές και στα rapid test

by Εύα Ζαχαριάδη

Το τελευταίο στάδιο: Ανεμβολίαστοι σε οριστικό lockdown και τι αλλάζει σε rapid test

Η ραγδαία μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον αναγκάζει τη κυβέρνηση να φέρει καινούργια μέτρα προστασίας, τα οποία παραπέμπουν σε άτυπο lockdown. Τα καινούργια μέτρα θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους και τους χώρους της εστίασης και της διασκέδασης.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συζητηθεί η πρόταση που είχε ξαναπέσει στο τραπέζι, όπως είχε γράψει και το Reader: Αυτή η πρόταση είναι να μην μπορούν οι ανεμβολίαστοι ούτε και με rapid test 48 ωρών να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί πριν από λίγες μέρες και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Το τελευταίο στάδιο: Ερχεται οριστικό lοckdown στους ανεμβoλίαστους σε εστίαση και διασκέδαση – Αλλαγές και στα rapid test

Ανησυχία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας φέρνει το lockdown στους ανεμβολίαστους

Ολα δείχνουν, πάντως, ότι η πρόταση για lockdown στους ανεμβολίαστους και από τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μαζί, λοιπόν, με την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, η οποία, επίσης είναι καθ οδόν, όπως πρώτο έγραψε το Reader, η κυβέρνηση επιχειρεί να σφίξει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κλοιό, προκειμένου να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των ανεμβολίαστων, που παραμένει επικίνδυνα υψηλός.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν προκρίνεται η πρόταση να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν