Το θαύμα του Αρχάγγελου Ταξιάρχη: Ο 17χρονος ήταν σε κώμα από τον Αύγουστο

Το θαύμα του Αρχάγγελου Ταξιάρχη: Ο 17χρονος ήταν σε κώμα από τον Αύγουστο

Ταξιάρχης: Το σοβαρό ατύχημα του 17χρονου και το Θαύμα του Αρχάγγελου

Το κακό συνέβη το βράδυ της 28ης του Αυγούστου, στο πανηγύρι στη Στύψη για τα Νιάμερα της Παναγίας. Ο 17χρονος Ταξιάρχης είχε καταναλώσει πολύ αλκόολ και ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλο στο χωριό του.

Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προλαβαίνουν να σταματήσουν την παρέα του που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη.

Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μπαίνει στο χειρουργείο, όπου ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής δίνει με την ομάδα του μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Οδηγείται στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώνεται. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η ανάρρωση του 17χρονου Ταξιάρχη

Σήμερα εγκεφαλικά ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του Αφροδίτη Γκάγκα.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης του κρανίου του με μοσχεύματα και η πλήρης αποθεραπεία του.

«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν το παιδί μου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Τον νευροχειρούργο Πέτρο Σουρτζή και όλη την ομάδα του. Γιατρούς, νοσηλευτές όλους και όλες. Τους γιατρούς και το Προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Τους φυσικοθεραπευτές Πάρη Ταρατόρη και Χριστόδουλο Προβέτζα. Όλοι τους, όλον αυτόν τον καιρό, στάθηκαν άνθρωποι πάνω από όλα πάνω από τον Ταξιάρχη. Και με τις γνώσεις τους, αλλά και το επίπεδο της δουλειάς τους με τη βοήθεια του θεού έκαναν το θαύμα» λέει η Αφροδίτη Γκάγκα.

Και συμπληρώνει: «Πρώτον και πάνω απ’ όλους θέλω να ευχαριστήσω τον Ταξιάρχη του οποίου το όνομα έδωσα στο παιδί μου. Στάθηκε πάνω του και τον προστάτεψε. Ένιωθα τη χάρη του ακόμα και όταν όλα νόμισα πως είχαν τελειώσει. Ο ίδιος ο μικρός ένιωθε λέει τις φτερούγες του Αρχαγγέλου».

Τέλος να σημειωθεί ότι ουδέποτε τέθηκε προς την οικογένειά του 17χρονου το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του από τους θεράποντες ιατρούς. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για την περίπτωση του 17χρονου από τη Μυτιλήνη Σχετικά με το αναληθές δημοσίευμα της εφημερίδας “Στο Νησί” Μυτιλήνης, το οποίο τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται από Πανελλήνιας εμβέλειας μέσα και κοινωνικά δίκτυα, αναφορικά με 17χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τελικά έλαβε εξιτήριο, προς αποκατάσταση της αλήθειας και πρόληψης περαιτέρω ζημιάς στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων, κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Διευθυντή της Μ.Ε.Θ., ο Ε.Ο.Μ. αποσαφηνίζει οτι: Ουδέποτε τέθηκε προς την οικογένειά του 17χρονου το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του από τους θεράποντες ιατρούς.


Related posts

Mαθεύτηκε η ταυτότητα την γυναίκας που έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας με το αμάξι της μέσα σε λιμάνι στην Πάτρα

Τραγωδία: Nεκpό μωρό 1,5 έτους πριν λίγο

Κάnκε ζwντανή μετά την Ανάσταση: Γυναίκα στην Αθήνα είχε τον πιο τpαγικό θάvατo μέσα στο σπίτι της