Τώρα εξηγούνται όλα: Γι’ αυτό κάποιοι δεν έχουν παρενέργειες από τα εμβόλια του κορονοϊού

by Τόνια Τζαφέρη

Εμβόλια: Ο λόγος που κάποιοι δεν έχουν καθόλου παρενέργειες

Εμβόλια: Πιθανές παρενέργειες από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είναι ο πόνος στο χέρι, τα ρίγη, η κόπωση, ο πονοκέφαλος και ο πυρετός. Οι παρενέργειες θεωρούνται ως σημάδι ότι το ανοσοποιητικό αντιδρά. Όμως από την άλλη μεριά όσοι δεν είχαν καμία ενόχληση. Ξεκίνησαν να αναρωτιούνται αν το εμβόλιο που έκαναν τους δημιούργησε αντισώματα.

Όσοι δεν είχαν παρενέργειες μπορούν είναι ήρεμοι και να δώσουν χρόνο στο ανοσοποιητικό σύστημα να κάνει τη δουλειά του καθώς δεν θεωρείται πως δεν αντέδρασε το ανοσοποιητικό τους. Σε τελική ανάλυση, οι κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε εμβόλια είναι σαφείς σχετικά με αυτό:

Oι μισοί από τους εθελοντές που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech δεν είχαν παρενέργειες. Aκόμη και αν το 90% των εμβολιασμένων ατόμων εμφάνισαν ανοσία στον ιό. Και οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου της Moderna, το οποίο είναι 95% αποτελεσματικό. Eπηρεάζουν μόνο ένα στα 10 άτομα.

Εμβόλια: Ο λόγος που κάποιοι δεν έχουν καθόλου παρενέργειες

Η αλήθεια είναι ότι οι ανοσολογικές αντιδράσεις μπορεί να ποικίλουν και να είναι διαφορετικές. Eνώ η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει αποδειχθεί και δεν εξαρτάται από αυτές. Είναι το ανοσοποιητικό σύστημα που διαφέρει από άτομο σε άτομο και όχι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα