Τουριστική κίνηση 2021: Αναμένεται να κινηθεί στο 70% της αντίστοιχης κίνησης το 2019

Τουριστική κίνηση 2021: Η τουριστική κίνηση το 2021 θα αγγίξει το 70% των επιδόσεων του 2019

Τουριστική κίνηση 2021: Τα δεδομένα για τον τουρισμό το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Ελλάδα μέσω πανδημίας ήταν απογοητευτικά. Ωστόσο δεν ήταν μόνο η Ελλάδα που αντιμετώπισε προβλήματα, αλλά το σύνολο των χωρών ανά τον κόσμο. Παρά την πανδημία, αρκετοί τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα μας το καλοκαίρι, ωστόσο δεν ήταν τόσοι ώστε να έχουμε τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων. Η φετινή τουριστική χρονιά φαίνεται πως υπέστη συρρίκνωση της τάξης του 80% σε σχέση με το 2019. Η δε τουριστική σεζόν του 2019 ήταν χρονιά ρεκόρ.

Τουριστική κίνηση 2021: Αναμένεται να αγγίξει το 70% του 2019

Πώς αναμένεται να κινηθούν τα νούμερα της τουριστικής κίνησης για το έτος 2021

Όπως επεσήμανε ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) και επικεφαλής του T.O. Sunvil κ. Νοέλ Ιωσηφίδης, το 2021 η Ελλάδα θα αγγίξει σε επιδόσεις το 70% του τουριστικού ρεύματος που είχε από τη Μεγάλη Βρετανία το 2019.

Χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή το 80% επί του συνόλου των προκρατήσεων είναι από Βρετανούς τουρίστες που που ακύρωσαν το ταξίδι τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Στη συνέχεια, ο κ. Ιωσηφίδης υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά βασίστηκε ως επί το πλείστον στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ενώ δηλαδή η αρχική ζήτηση των Βρετανών ανερχόταν στο 40%, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο μόλις που άγγιξε το 15%.

Όπως είπε «Άρχισε καλά ο Ιούλιος, υπήρχε κίνηση και μετά σταμάτησε ο τουρισμός για την Ισπανία και τότε η κίνηση σταμάτησε. Μετά ήρθαν η Γαλλία, η Κροατία και στο τέλος η κίνηση για τη σεζόν είχε σταματήσει τελείως. Οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή είναι όλες τελευταίας στιγμής».

Τέλος ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε πως «Η αγορά για την Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τις τρεις μεγάλες εταιρείες, την Easyjet holidays, την Tui και την Jet2».

Δείτε μερικές προβλέψεις και για την τουριστική κίνηση το 2022

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του κ. Ιωσηφίδη για καλυτέρευση της τουριστικής κίνησης το 2021 τάσσεται και ο Επικεφαλής της TUI Ελλάδας, Ισλανδίας και Λαπωνίας, κ. Γιώργος Δήμας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα θα είναι από τους κορυφαίους προορισμούς και του 2021. Καθώς προσφέρει ένα εξαιρετικό προϊόν και την πιο σίγουρη επιλογή».

Ενώ κατέληξε, «Η αβεβαιότητα είναι ο μεγαλύτερος φόβος. Παρά τη σημαντική αύξηση που αναμένεται για το 2021, η ανάκαμψη στα επίπεδα του 2019 δεν θα έρθει πριν από το 2022 τουλάχιστον. Το 2022 θα είναι μια κανονική τουριστική χρονιά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει βρεθεί εμβόλιο ή θεραπεία που θα βοηθήσει τον τουρίστα να ταξιδέψει χωρίς φόβο».

Τέλος, η Πρόεδρος του ΙΤΕΠ, κα. Κωνσταντίνα Σβύνου ανέφερε ότι «Ένα ποσοστό για το 2021 είναι κρατήσεις με τη μορφή voucher. Ένα άλλο ποσοστό αφορά κρατήσεις του 2020 που μετακινήθηκαν, και δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το ποσοστό των νέων κρατήσεων. Η πλειονότητα των συμβολαίων του 2021 είναι copy-paste εκείνων του 2019, διατηρήθηκαν οι τιμές σε θεωρητικό επίπεδο».

Τέλος ανέφερε ότι «Θα είμαστε ευχαριστημένοι εάν το 2021 καταφέρουμε να φτάσουμε στο 70% των αφίξεων. Αλλά και στο 60% των εισπράξεων του 2019».

Related posts

Συναγερμός στα σύνορα – Πυροβολήσαν Έλληνες συνοριοφύλακες από την τουρκική πλευρά

«Έκανα παιδί στα 45, το κοιτάζω και λέω, Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια»: Η σπάνια εξομολόγηση της Ελένης Μενεγάκη

Κλαίει όλη η Ελλάδα: Έφυγε από την ζωή αγαπημένος σκηνοθέτης