Τραγικές στιγμές για τη μητέρα του νεκρού υποσμηναγού: «Διάλεξε τον θάνατο. Η μάνα του είναι σχεδόν σε κώμα», λέει ο πατέρας

by Εύα Ζαχαριάδη
Τραγικές στιγμές για τη μητέρα του νεκρού υποσμηναγού: «Διάλεξε τον θάνατο. Η μάνα του είναι σχεδόν σε κώμα», λέει ο πατέρας

Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου

Είναι βαρύ το πένθος μετά από την τραγική πτώση του Φάντομ στην Ανδραβίδα που κόστισε την ζωή στον 29χρονο Υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρουτσίκα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη του αεροσκάφους, Ευστάθιο Τσιτλακλίδη.

«Διάλεξε τον θάνατο», λέει στο newsit.gr, ο πατέρας του αδικοχαμένου πιλότου του Φάντομ που κατέπεσε χθες στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

«Ήταν η κακιά στιγμή. Με βοηθάει να μιλάω, φεύγει το μυαλό μου. Χθες ήμουν όλη την ώρα έξω, έκοβα βόλτες μόνος μου. Σε άθλια κατάσταση είναι όλοι στην οικογένεια, η γυναίκα μου είναι σχεδόν σε κώμα. Εμένα η ψυχραιμία με μάρανε, η ψυχή μου το ξέρει».

Ο κ. Κώστας Τουρούτσικας, ο ίδιος φαρμακοποιός στο επάγγελμα, αναφερόμενος στον γιο του που έχασε τη ζωή του, μας λέει για τα παιδικά του χρόνια του Μάριου και το ότι πάντα ήθελε να υπηρετήσει την πατρίδα με όποιο κόστος.

«Είναι το μεσαίο μου το παιδί. Ούτε κατά διάνοια δεν ήθελε να γίνει φαρμακοποιός, αλλά πάντα ήθελε να γίνει πιλότος. Τον παίρναμε από μικρό να βάζει φάρμακα στα ράφια αλλά δεν του έκανε κλικ. Διάλεξε τον θάνατο».

Τραγικές στιγμές για τη μητέρα του νεκρού υποσμηναγού: «Διάλεξε τον θάνατο. Η μάνα του είναι σχεδόν σε κώμα», λέει ο πατέρας

Η τελευταία συναντήση του πατέρα με τον γιο του, υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα

«Ήρθε το Σαββατοκύριακο μια χαρά γελαστός και πήρε και προμήθειες για την εβδομάδα, κάτι λουκάνικα, λάδια κτλ για να κεράσει τους συναδέλφους. Τον φόρτωσε η μαμά του να τα πάρει μαζί του. Θα περίμενε και την Πέμπτη να του πάω να του δώσω κάτι. Είχε αφήσει εδώ ένα σκούτερ και θα του το πήγαινα. Θα με περίμενε. Αλλά αλλιώς έγιναν τα πράγματα».

Όπως μας λέει ο 29χρονος Μάριος «συζούσε με μία καλή κοπελίτσα κανα 7μηνο, η οποία έτυχε να είναι φαρμακοποιός σαν εμάς». Μετά το τραγικό συμβάν «Η σύζυγός μου μιλάει συνέχεια μαζί της», καταλήγει ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού από την μοιραία πτώση του Φάντομ στην περιοχή της Ανδραβίδας.Σε κατάσταση σοκ  από τον θάνατο του γιου του, είναι ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος μίλησε για το ήθος και την αγάπη του για την πατρίδα και τη δουλειά του. Ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα τί έχει γίνει ενώ τον είχε προειδοποιήσει πολλές φορές να προσέχει.

«Ο Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας αγαπούσε πολύ την δουλειά του»

«Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Τελευταία ημέρα που τον είδα – είχα να τον δω πέντε μήνες – μου λέει “όλα καλά”, του λέω “πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι μου λέει, “έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει», είπε βουρκωμένος μιλώντας στο Action24 ο πατέρας του, Κώστας Τουρούτσικας.

Όπως λέει ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού «το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ήταν ταμένος στο να γίνει πιλότος».

Η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, όπως αναφέρει και εκείνος και η σύζυγός του, αλλά και τα δυο αδέρφια του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ, δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία.

«Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέρφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα», είπε.

Προτεινόμενα