Τραγική είδηση: Αγόρι πέθανε από αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Πήγε μια απλή βόλτα στο πάρκο και μολύνθηκε σε συντριβάνι

Ένα τραγικό περιστατικό καταγράφηκε στο Τέξας, όταν ένα αγόρι μολύνθηκε σε συντριβάνι της πόλης, στο οποίο δεν υπήρχε επαρκής χλωρίωση του νερού.

Σύμφωνα με το NBC 5 το αγόρι πέθανε στο νοσοκομείο Cook Children’s Medical Center στις 11 Σεπτεμβρίου, αφού κόλλησε μια ασθένεια που ονομάζεται πρωτοπαθής αμοιβαδοειδής μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, μια σπάνια και συχνά θανατηφόρα λοίμωξη που προκαλείται από την αμοιβάδα Naegleria Fowleri.

Το CDC λέει ότι οι λοιμώξεις από Naegleria fowleri είναι σπάνιες, με μόλις 34 να έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ από το 2010 έως το 2019. Η μόλυνση από την συγκεκριμένη αμοιβάδα, συμβαίνει όταν το νερό που περιέχει αυτόν τον μικροοργανισμό εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα από τη μύτη.

Έπειτα από έρευνα που έγινε από τις υγειονομικές αρχές της πόλης και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), επιβεβαιώθηκε η παρουσία της αμοιβάδας Naegleria Fowleri σε δείγματα νερού από το πάρκο που είχε επισκεφθεί το παιδί.

Τα δείγματα νερού ελήφθησαν στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου από τα συντριβάνια του πάρκου. Ωστόσο, οι αναφορές δείχνουν ότι το επίπεδο χλωρίου ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα δύο ημέρες πριν από την άφιξη του αγοριού. Μία ημέρα μετά, τα επίπεδα καταγράφηκαν ως χαμηλά.

Το συντριβάνι δεν είχε κάνει επαρκή χλωρίωση του νερού

Αξιωματούχοι της πόλης λένε ότι τα αρχεία από δύο από τα τέσσερα συντριβάνια έδειξαν ότι οι υπάλληλοι δεν κατέγραφαν με συνέπεια, ή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διεξήγαγαν τις δοκιμές ποιότητας του νερού που απαιτούνται πριν από το καθημερινό άνοιγμα των εγκαταστάσεων.

 «Η επανεξέταση εντόπισε κενά στο πρόγραμμα καθημερινής επιθεώρησης», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της πόλης, Λεμουέλ Ράντολφ. «Αυτά τα κενά είχαν ως αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα πρότυπα συντήρησης».

Οι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι κατά την εξέταση των αρχείων επιθεώρησης στο Don Misenhimer, διαπίστωσαν ότι οι μετρήσεις χλωρίωσης του νερού δεν είχαν τεκμηριωθεί σε δύο από τις τρεις ημερομηνίες που το παιδί βρισκόταν εκεί, στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι φέρεται να πρόσθεσαν χλώριο στο σιντριβάνι την επομένη μέρα της επίσκεψης του αγοριού, σύμφωνα με την εφημερίδα Fort Worth Star-Telegram, αλλά δεν έκαναν συνεχείς μετρήσεις παρακολούθησης μετά την απολύμανση της πισίνας.

Η πόλη έκτοτε έκλεισε και τα τέσσερα σιντριβάνια για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Related posts

Μεγάλη φωτιά τώρα – Έχουν σπεύσει 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα

Κατέρρευσαν από τη ζέστη: Σοκ στον Στρατό, 18χρονοι ΛΟΚατζήδες δεν άντεξαν τις σκληρές συνθήκες, σε κρίσιμη κατάσταση και οι 2

Γιατί δεν επηρεάστηκε η Ελλάδα από το διεθνές ψηφιακό μπλακ άουτ