Τραγωδία στη Κρήτη: Βαπτίζονται τα παιδιά της 22χρονης που σκοτώθηκε σήμερα σε τροχαίο – Το άγνωστο έθιμο

by Αντώνης Βαλμάς

Κρήτη: Σκοτώθηκε σε τροχαίο νεαρή μητέρα 22 ετών

Θρήνος και θλίψη επικρατούν στις Κουρούνες Αγίου Νικολάου Κρήτης στο άκουσμα της είδησης ότι σκοτώθηκε ακαριαία σε τροχαίο μια νεαρή μητέρα μόλις 22χρονών. 

Η άτυχη οδηγός τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη Νεάπολη Λασιθίου όταν το όχημα που οδηγούσε η άτυχη γυναίκα, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο αφού καταπλακώθηκε από αυτό. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Τραγωδία στη Κρήτη: Βαπτίζονται τα παιδιά της 22χρονης που σκοτώθηκε σήμερα σε τροχαίο – Το άγνωστο έθιμο

Σε κλίμα οδύνης η βάφτιση των μωρών της στην Κρήτη

Ο σύζυγός της συντετριμμένος από την απώλεια της συζύγου και μητέρας των δύο του παιδιών πληροφορήθηκε ότι η κηδεία της δεν μπορεί να γίνει καθώς και τα δυο παιδιά είναι αβάφτιστα και θα πρέπει να βαφτιστούν.

Οι πληροφορίες του Creta24 αναφέρουν ότι η βάφτιση των παιδιών θα γίνει το απόγευμα σε κλίμα οδύνης.

Κρήτη: Το άγνωστο έθιμο του νησιού που τηρήθηκε

Η οικογένεια της άτυχης μητέρας τήρησε το έθιμο της λαϊκής παράδοσης που θέλει να μην εισέρχεται νεκρός στο σπίτι αν υπάρχει αβάπτιστο μωρό. Η εσπευσμένη βάπτιση ενός μωρού πριν τη μεταφορά νεκρού στο σπίτι είναι μέρος της λαϊκής μας παράδοσης και όχι οδηγία του δόγματος της επίσημης εκκλησίας.

Τραγωδία στη Κρήτη: Βαπτίζονται τα παιδιά της 22χρονης που σκοτώθηκε σήμερα σε τροχαίο – Το άγνωστο έθιμο

Το έθιμο προστάζει να μην βρίσκει ευάλωτη την οικογένεια στο θάνατο, να μην βρίσκει ρίζες να ριζώσει και να ξορκίσει με αυτόν τον τρόπο το θανατικό που χτύπησε την οικογένεια.

Όπως έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, “πρόκειται για ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων, τότε που οι άνθρωποι ένιωθαν ευάλωτοι και απροστάτευτοι απέναντι στο θάνατο, τον οποίον φοβόντουσαν και ήθελαν να αποτρέψουν να ξαναμπει στο σπίτι τους”. Ωστόσο, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, “δεν έχει καμία σχέση με τις διδασκαλίες της εκκλησίας μας”.

Πηγή: Creta24, infokids

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo