Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Σηκώθηκαν ξανά οι ελληνικές «οχιές» στο Αιγαίο

by Paraskevi Nakou
Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Σηκώθηκαν ξανά οι ελληνικές «οχιές» στο Αιγαίο

Νέα ένταση καταγράφεται στο Αιγαίο, σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή δοκιμάζεται ήδη από τη γεωπολιτική αναταραχή στη Μέση Ανατολή.

Η τουρκική πλευρά, εμφανώς ενοχλημένη από την ελληνική αμυντική κινητοποίηση, την εγκατάσταση συστοιχίας Patriot, αλλά και την αποστολή φρεγατών και μαχητικών στην Κύπρο, φαίνεται πως επέλεξε να ανεβάσει ξανά τους τόνους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Άγκυρα δεν περιορίστηκε αυτή τη φορά σε προκλητικές δηλώσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, αλλά προχώρησε και σε κινήσεις επί του πεδίου. Μέσα σε αυτό το φορτισμένο περιβάλλον, τουρκικά μαχητικά εμφανίστηκαν στο Αιγαίο, καταγράφοντας συνολικά οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Η απάντηση από ελληνικής πλευράς ήταν άμεση, καθώς τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές «οχιές», όπως αποκαλούνται τα μαχητικά που σηκώνονται για την προστασία του εναέριου χώρου. Το νέο αυτό επεισόδιο έρχεται να ταράξει εκ νέου το κλίμα των λεγόμενων «ήρεμων νερών», μάλιστα σε μια στιγμή κατά την οποία είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Χακάν Φιντάν.

H Μαρία-Μιχαέλα έσπασε όλα τα κοντέρ στις Πανελλαδικές 2026 – Αρίστευσε με 19.710 μόρια και μπαίνει στην Ιατρική

Θρίαμβος για την Ιωάννα Παπακώστα – Σάρωσε με 19.780 μόρια στις Πανελλαδικές 2026 και περνάει στην Ιατρική

Στη μάχη για τους λαγοκέφαλους και η εκκλησία – Άρχισαν δεήσεις για να σταματήσει η εξάπλωση τους

Στο ΠΑΣΟΚ το θεωρούν οριστικό: Η μεταγραφή της χρονιάς απ’ τον Τσίπρα

Φεύγουν από ΠΑΣΟΚ και πάνε ΕΛΑΣ – Η νέα μεταγραφή που «ταράζει» τα νερά

Προτεινόμενα