Τρίκαλα κορονοϊός: Συναγερμός στο χωριό τα Μεγάλα Καλύβια – Νοσούν 5 με 6 οικογένειες με κορονοϊό

Τρίκαλα κορονοϊός: Δείτι τι ακριβώς συνέβη και γιατί υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία

Τρίκαλα κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων καθώς έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε οικογένειες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Μιας και τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί δεκάδες θετικά κρούσματα του κορονοϊού σε οικογένειες του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tv10.gr, υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 5 με 6 οικογένειες στις οποίες υπάρχουν θετικά κρούσματα. Μάλιστα ορισμένα από τα περιστατικά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Επιπρόσθετα, κατάστημα στο χωριό αναγκάστηκε να κλείσει, καθώς βρέθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα. Το κατάστημα έκλεισε για λίγες μέρες καθώς αυτό προστάζει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Σύμφωνα με πρόσθετες πληροφορίες, πολλοί ήταν εκείνοι που αγνόησαν τις οδηγίες της πολιτείας για περιορισμό των περίοδο των εορτών. Εκ του αποτελέσματος, συγκεντρώθηκαν και συνωστίστηκαν σε σπίτια και τώρα ο κορονοϊός έχει διασπαρεί παντού.

Τεστ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο χωριό για να εκτιμηθεί η διασπορά του κορονοϊού

Σήμερα η παρουσία των αστυνομικών αρχών στα Μεγάλα Καλύβια ήταν έντονη. Πραγματοποιήθηκαν εντατικές περιπολίες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε πλατείες και σε δημόσιους χώρους.

Στο χωριό λειτουργεί ακόμα και ένα γηροκομείο, στο οποίο μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν υπάρχει κάποιο θετικό κρούσμα.

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο χωριό θα σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αλλά και η ομάδα ΚΟΜΥ Τρικάλων, ώστε να διενεργήσει rapid tests στους κατοίκους και να εκτιμηθεί έτσι η διασπορά του ιού.

Related posts

Είδαν το Ι.Χ. & τους έδιωξαν: Ο κακός χαμός στο λιμάνι της Ραφήνας, δεν άφησαν οικογένεια να μπει στο πλοίο

Κρήτη: Νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο – Σε κρίσιμη κατάσταση 47χρονος

Μεταφέρεις ψώνια από το σούπερ μάρκετ με το αυτοκίνητο; Αuτό είναι το πρόστıμο που σε περιμένει