Τσικνοπέμπτη μέτρα: Ψήσιμο στο μπαλκόνι φέτος – Όσο είναι υψηλά τα κρούσματα δεν ανοίγει τίποτα

Τσικνοπέμπτη μέτρα: Ψήσιμο στο μπαλκόνι φέτος – Όσο είναι υψηλά τα κρούσματα δεν ανοίγει τίποτα

Τσικνοπέμπτη μέτρα: Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη για την Τσικοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα

Τσικνοπέμπτη μέτρα: Τα κρούσματα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χθες ήταν αρκετά υψηλά στη χώρα. Καταγράφηκαν 1.784 νέες μολύνσεις, οι νέοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 39, ενώ οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 367. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι σχεδόν σίγουρη η παράταση του lockdown έως τις 8 ή 15 Μαρτίου.

Η Ματίνα Παγώνη ξεκαθαρίζει ότι τη φετινή Τσικνοπέμπτη «Στο μπαλκόνι μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1700 και κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό».

Ενώ για την Καθαρά Δευτέρα σχολίασε «Δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός».

Τι λένε οι ειδικοί για την παράταση του lockdown πέρα από τα μέτρα για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης

Ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε ότι το lockdown πρέπει να παραταθεί οπωσδήποτε για δύο ακόμα εβδομάδες. Μάλιστα ο καθηγητής πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία, τα καφέ και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε «Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω».

Αντίστοιχα ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν γιατί δεν εφαρμόζονται σωστά. Το κρίσιμο είναι να μειωθεί στο ελάχιστο η ανθρώπινη επαφή.

Τσικνοπέμπτη μέτρα: Ψήσιμο στο μπαλκόνι φέτος – Όσο είναι υψηλά τα κρούσματα δεν ανοίγει τίποτα

Προτεινόμενα