Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Με τον στρατηγό Μητσοτάκη μπροστά για να κερδίσουμε – Δεν χωράνε στεναχώριες, εγώ από στρατηγός έγινα στρατιώτης»

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Οι δηλώσεις για τον πρωθυπουργό

To 14o συνεδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε εχθές και αρκετοί είναι οι πολιτικοί του κόμματος που έδωσαν το παρόν και θέλησαν να δείξουν την στήριξη τους προς τον πρωθυπουργό.

Εν μέσω χειροκροτημάτων στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ έγινε δεκτός ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που «άνοιξε» ένα ακόμη Συνέδριο και αυτό- δηλαδή- που λαμβάνει χώρα στο Athens Metropolitan Expo μέχρι την Κυριακή 8 Μαΐου. «Το συνέδριό μας είναι μια γιορτή διαλόγου, είναι μια γιορτή στην οποία συμμετέχουν όλοι οι απλοί πολίτες, είναι μια γιορτή στην οποία τα στελέχη της ΝΔ κάνουμε έναν απολογισμό των τριών ετών που είναι θετικός και προγραμματίζουμε το μέλλον», είπε αρχικά ο κ. Μεϊμαράκης, που ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, που του εμπιστεύτηκε την προεδρία του συνεδρίου.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς τον πρωθυπουργό

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Θέλω να σου πω πρόεδρε, ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σου, διότι θα είμαστε όλοι παρόντες αυτό το τριήμερο, αλλά και μετά το συνέδριό μας θα έχουμε μετασυνεδριακές συναντήσεις και συσκέψεις και θα περιοδεύσουμε όλους τους νομούς για να μεταφέρουμε το αισιόδοξο μήνυμα και το πρόγραμμα της ΝΔ που θα εγκρίνουμε την Κυριακή, για να προχωρήσουμε στη μάχη που έχουμε μπροστά μας, για μια νέα νίκη, σε μια νέα Ελλάδα. Αυτή θα χτίσουμε μετά το σημερινό μας συνέδριο. Και αυτό πρόεδρε σου το υποσχόμαστε, θα είμαστε όλοι παρόντες στη συγκεκριμένη μάχη».

Εν συνεχεία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισήμανε ότι η ΝΔ είχε μια τριετή διακυβέρνηση επιτυχημένη, μέσα σε πολυεπίπεδες κρίσεις και συνεχείς αλλαγές του σκηνικού σε παγκόσμιο επίπεδο. «Και τα καταφέραμε και διαχειριστήκαμε τις κρίσεις αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και είχαμε τα πιο καλά αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη, γιατί σταθήκαμε δίπλα στον ανώνυμο πολίτη, δίπλα στον αδύναμο πολίτη, και κατά την διάρκεια της πανδημίας, και τώρα με τον πόλεμο. Διότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ανθρωποκεντρική και το κράτος πρόνοιας υπάρχει για τους αδύναμους πολίτες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ.

“Όλοι αισθάνθηκαν μεγάλη ανακούφιση με τις χθεσινές ανακοινώσεις” , Βαγγέλης Μεϊμαράκης

«Όλοι αισθάνθηκαν μεγάλη ανακούφιση με τις χθεσινές ανακοινώσεις, οι οποίες ήταν σχεδιασμένες και σε συνεννόηση, και μπορέσαμε κάνοντας πολλά βήματα μπροστά από την ΕΕ, που ακόμη περιμένουμε πότε θα ομοφωνήσει, να σταθούμε δίπλα στον αδύναμο πολίτη» σημείωσε στη συνέχεια και συμπλήρωσε: «Και αυτό πρέπει να το μεταφέρουμε σε κάθε γειτονιά, γιατί ο λαϊκισμός υπάρχει και με διάφορα ψέματα προσπαθεί να δείξει ότι δεν κάνουμε καλά την κυβερνητική εργασία και ότι αυτοί θα ήταν καλύτερα». «Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω, γιατί το 2019 αλλάξαμε σελίδα και πήγαμε την Ελλάδα μπροστά», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη για τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν και για αυτό θα πρέπει όλα τα στελέχη να βρεθούν πλάι στους πολίτες», είπε ο ίδιος. Καταλήγοντας, ο Βαγγέλης Μεϊμάρακης τόνισε πως «στη μάχη που έχουμε μπροστά μας, ένας είναι ο στρατηγός, είναι εκείνος ο οποίος θα αναβαπτιστεί από το συνέδριό μας και θα μας οδηγήσει πάλι στην νίκη. Μπορεί αυτά τα τρία χρόνια να υπάρχουν στεναχώριες, πικρίες, προβληματισμοί, αλλά τώρα που μπαίνουμε στη μάχη, δεν χωράει να σκεφτόμαστε τι έκανε το κόμμα για μένα, τώρα πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνω εγώ για την Ελλάδα, για να μην πάει η χώρα και πάλι πίσω. Τα ώρα έφυγε ‘το εγώ’ και ξαναμπαίνει ‘το εμείς’. Τώρα είμαστε όλοι στρατιώτες και σας το λέω εγώ που, αν και έφτασα στρατηγός, ξαναγίνομαι στρατιώτης σε αυτή τη μάχη. Με τον στρατηγό μπροστά για να κερδίσουμε, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία, για την ΝΔ».

Related posts

«Κόκκινος συναγερμός»: Βρέθηκαν νεκρά ποντίκια σε ρύζι – Ανακλήθηκαν 27.500 συσκευασίες

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Μεγάλn προσοχń, το έχουμε όλοι στο φαρμακεiο του σπιτιού: Ανακαλεiται παρτίδα πασiγνωστου αναλγnτικού φαρμάκου