Βασιλική Θάνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Είναι αντισυνταγματικό! Εκβιάζουν τους πολίτες»

Βασιλική Θάνου: Αντισυνταγματικό να εκβιάζονται οι πολίτες με υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Βασιλική Θάνου: Τονίζει και ξεκαθαρίζει, η ανώτατη δικαστική λειτουργός και πρώην πρωθυπουργός, ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί βάσει συντάγματος.

Πληθαίνουν οι φωνές των πολιτικών προσώπων, που αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών. Από την άλλη, η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει τα «προνόμια», για όσους έχουν έχουν στην κατοχή τους το Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19. Τα ΜΜΕ «βομβαρδίζονται» με δηλώσεις πολιτικών, που κάνουν λόγο για προνομιούχους εμβολιασμένους. Την ίδια στιγμή κάποια στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλουν μέχρι και απολύσεις εργαζομένων που δεν θα δεχτούν να εμβολιαστούν.

Η πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για διχασμό των πολιτών αλλά και των επιστημόνων.

Στο Alert TV, μίλησε η κυρία Θάνου.

«Δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, διότι είναι αντίθετος με τις συνταγματικές διατάξεις. Προσβάλει τον σεβασμό της προσωπικότητας. Αλλά υπάρχει και ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Ιανουάριο του 2021, που συνυπέγραψε και η Ελλάδα και αναφέρει ρητά, ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός. Πώς αγνοούν το ψήφισμα, που συνυπέγραψαν και έρχονται στο εσωτερικό της χώρας και λένε άλλα πράγματα;» αναρωτήθηκε.

Η ανώτατη δικαστικός, που διετέλεσε πρωθυπουργός διευκρίνισε, ότι η ίδια έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό της, όμως την ίδια στιγμή σέβεται απόλυτα όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ακραία και δυσανάλογα, χαρακτήρισε τα μέτρα η ανώτατη δικαστικός

Σχολιάζοντας την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη που προκάλεσε σοκ αναφορικά με τις απολύσεις των εργαζομένων που δεν θα εμβολιαστούν, η κα. Θάνου έκανε λόγο για «ακραίο μέτρο» και «εκβιασμό» των πολιτών.

Επικαλούμενη ένα ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης την 21η Ιανουαρίου 2021 σημείωσε: «Εκεί αναφέρεται ρητά ότι δεν μπορεί να απολυθεί ένας εργαζόμενος, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό μέτρο και αυτή είναι η νομική, η επιστημονική άποψή μου. Πρόκειται για ακραία και δυσανάλογα μέτρα. Πρώτα πρέπει να κάνει η πολιτεία όσα υποχρεούται και έπειτα να αξιώνει από τον πολίτη να είναι συνεπής. Η πολιτεία πρέπει να πείσει τον πολίτη, για τον εμβολιασμό. Όχι να του τον επιβάλλει. Υπάρχουν άλλα ηπιότερα μέτρα, που προστατεύουν τον ίδιο και τους γύρω του».

Βασιλική Θάνου: Εξέφρασε την αντίθεση της με το «ακαταδίωκτο» των επιστημόνων.

Επιπλέον, η κα. Θάνου διαφώνησε ανοιχτά με το «ακαταδίωκτο» των επιστημόνων, που ψήφισε η κυβέρνηση. Η ίδια θεωρεί, ότι δικαιολογημένα οι πολίτες σκέφτονται, τις οποιεσδήποτε παρατυπίες: «Δεν συμφωνώ. Εκθέτει ακόμα και τους επιστήμονες, που συμμετέχουν στις διάφορες επιτροπές. Δικαιολογημένα εμείς οι πολίτες πιστεύουμε ότι κάπου μπορεί να υπάρχει κάτι παράτυπο ή παράνομο και υποκρύπτεται με αυτή τη διάταξη».

Δείτε τις δηλώσεις της Βασιλικής Θάνου στο Alert TV

Related posts

Φωτιά τώρα στους Δελφούς: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μίλησε η επιστήμη: Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να σκοτώσετε μια αράχνη που θα βρείτε μέσα στο σπίτι σας

«Σκоτεινό» το μέλλον της Ελλάδας – Μαθεύτnκαν σήμερα τα άσχημα νέα