Βέροια σοκ: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός 1.000 ετών σε φρεάτιο – Μακάβριο το θέαμα

Βέροια σοκ: Στο σημείο έσπευσε η Εφορεία Αρχιαοτήτων

Βέροια σοκ: Ανθρώπινος σκελετός 1.000 ετών βρέθηκε σε φρεάτιο στο κέντρο της Βέροιας. Το μακάβριο θέαμα εντόπισαν εργαζόμενοι συνεργείου που πραγματοποιούσαν εργασίες αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του laosnews.gr, ο ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε την Τετάρτη 7/4 το μεσημέρι. Το συνεργείο πραγματοποιούσε εκσκαφή για να αντικαταστήσει τους αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΒ. Μόλις οι υπάλληλοι αντίκρισαν τον ανθρώπινο σκελετό, σταμάτησαν τις εργασίες και κλήθηκε στο σημείο η Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Αργά το απόγευμα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων προσήλθε στο σημείο για περαιτέρω εξέταση. Προηγουμένως, καθαρίστηκε και αποτυπώθηκε το εύρημα, ενώ αναμένονται οι ακριβείς πληροφορίες για το φύλο και τη χρονολόγηση.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για σκελετό νεαρού ανθρώπου, μάλλον παιδιού. Χρονολογείται ότι είναι 1.000 ετών αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα αν είναι κορίτσι ή αγόρι.

Οι εργασίες της ΔΕΥΑΒ στο σημείο έχουν σταματήσει, ενώ αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Ανοίξεως. Πρέπει πρώτα όμως, να δοθεί το πράσινο φως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων αφού ολοκλήρωσε την καταγραφή και αποτύπωση του ευρήματος του αρχαίου κλιβάνου μπροστά από το κάστρο.

Related posts

Κατέληξε ο πατέρας της 14χρονης που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο: Τραγωδία στην Βέροια

Άνθισαν και φέτος οι ροδακινιές της Βέροιας: Βάφτηκε ροζ ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας

«Όλοι ξέρουν πού είναι ο γιος μου, αλλά σιωπούν. Εγώ όμως είμαι πάντα εδώ, για τους θυμίζω τι έγινε» – Ξεσπά η μητέρα του Άλεξ

«Όλοι ξέρουν πού είναι ο γιος μου, αλλά σιωπούν. Εγώ όμως είμαι πάντα εδώ, για να τους θυμίζω τι έγινε»: Συγκλονίζει η μητέρα του Άλεξ

Εξαφάνιση μικρού Άλεξ – Το επεισόδιο της 10ης εντολής και η διαφορά με την αληθινή ιστορία

“Σεισμός” σε εκπομπή από υγειονομικό στη Βέροια: «Το ξέρετε ότι έχουμε 5 εμβολιασμένους συναδέλφους που νοσούν;»

Ιερουσαλήμ της Ελλάδας: Πας με αυτοκίνητο, είναι πολύχρωμη, έχει πάνω από 70 ναούς και εξαιρετικό φαγητό

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δώρισαν τηλεόραση σε ηλικιωμένη θύμα κλοπής και μας συγκίνησαν όλους

Βέροια: Μεθυσμένος πελάτης γρονθοκόπησε τον ντελιβερά επειδή άργησε να φέρει την παραγγελία