Βοιωτία: Σε αυστηρό τοπικό lockdown όλη η περιοχή έως τις 18 Ιανουαρίου

Βοιωτία: Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν στη διάρκεια του lockdown

Βοιωτία: Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 444 νέα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού. Επίσης για ακόμα μία ημέρα, ψηλός ήταν ο αριθμός των θανάτων καθώς αυτοί ανήλθαν στους 39. Ενώ οι διασωληνωμένοι έπεσαν στους 350. Τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα εντοπίστηκαν και πάλι σε Αθήνα (180) και σε Θεσσαλονίκη (56).

Ενώ στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας εντοπίστηκαν μόλις 8 κρούσματα. Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας αποφάσισε να θέσει σε καθεστώς αυστηρού lockdown την περιοχή. Έκρινε προφανώς ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα και είναι αναγκαίο ένα αυστηρότερο lockdown από το υπάρχον.

Έτσι μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, η περιοχή της Βοιωτίας θα βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown.

Βοιωτία: Σε καθεστώς αυστηρού τοπικού lockdown έως τις 18/1

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν στη διάρκεια του αυστηρού τοπικού lockdown στην περιοχή της Βοιωτίας

Τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής: Αρχικά απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν σε λόγους υγείας.

Δευτερευόντως, απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το πρωί. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Αλλά και να μετακινούνται μόνο από την οικία προς την εργασία τους και αντίστροφα.

Τρίτον, αναστέλλονται όλες οι θρησκευτικές τελετές.

Τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων (για παράδειγμα του λιανεμπορίου).

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα